Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Expertens bästa tips för välmående naglar efter gellack

22 jan, 2024 
gellack naglar
Att ha snygga naglar med gellack kan innebära utmaningar när du väl tar bort manikyren. Men det finns lösningar: här är tipsen som fixar allt från ojämn yta och färg till tunna, sköra och lättbrutna naglar.
Annons

Det finns många fördelar med att göra gellack på salong: du slipper sitta och vänta på att nagellacket ska torka, färgen flisar sig inte, glansen är imponerande och manikyren sitter snyggt i veckor. Men de flesta är också överens om att naglarna inte alltid är i bästa form när det här hållbara lacket väl tas bort. Och många är vi som kanske inte riktigt har tålamodet med borttagningen.

Det har hänt fler än en gång att jag "råkat" pilla upp en kant som lyft sig och sedan försökt dra av gellacket. Det är verkligen inte snällt mot nageln, kanske till och med bland det sämsta du kan göra för nagelformen. Naglarna känns inte bara tunnare och svagare direkt. Du kan faktiskt ge permanent skada till dem. Dessutom blir ytan ojämn och svår att måla på.

5 tips för fina naglar efter gellack

Så vad kan man göra för att snabbt få sina naglar i form igen efter gellack? Här är de fem bästa tipsen för att hjälpa naglarna att återhämta sig.

Annons

Psst! Här kan du läsa mer om Russian Manicure – nageltrenden som experterna varnar för.

1. Ge naglarna fukt och näring

Genom att använda gellack under lång tid torkar skikten som utgör nageln lätt ut vilket gör naglarna sköra. Här är det nagelolja som är lösningen då det både återfuktar och binder ihop de nagelns lager. Massera över nagel och nagelband, men använd det inte bara ovanpå nageln: proffset Frida Selkirk tipsar alltid om att också droppa olja under själva nageltoppen. Huden är extra tunn här vilket gör att oljan verkligen går in och gör gott. En klassisk nagelolja som älskas av både experter och amatörer är Solar Oil från CND. Den har perfekt blandning för just det här området. Läs mer och köp den här. (reklamlänk)

välgörande nagelolja från CND
Klicka på bilden för att komma direkt till oljan.

2. Klipp ner naglarna

Även om du älskar att ha dem långa så är risken att de ändå går av långt ner nu när formen inte är på topp. Bättre att börja om från början så ger du dem en chans att växa ut starkare och finare. Korta starka naglar är dessuom snyggare än långa och trasiga.

Annons

3. Använd nagelborste

Köp en mjuk nagelborste men använd den inte för att rengöra händer och naglar. Massera istället med den under nageltopparna, gärna ihop med lite olja. Det här stimulerar cirkulationen och hjälper naglarna att bli starkare i längden. Nagelborsten från Depend är perfekt, lätt att hålla med och har dessutom ett väldigt bra pris. Läs mer och köp den här (reklamlänk).

mjuk nagelborste från depend
Klicka på bilden för att komma direkt till nagelborsten.

4. Skydda dina naglar

Även om det kan låta som en bra idé att ge naglarna en paus från lack så kan diskmedel, tvål, vatten och annat torka ut ännu mer om du inte har ett skyddande lager med lack på dem. Vill du ha en naturlig look så satsa på någon av de nagelstärkande lacken med lätt rosa ton som är en trend just nu. Essies ceramidberikade nagelstärkare Good as new är alldeles nytt. Det ger en knappt synbar rosig ton som bara fräschar upp nagellooken, ytan jämnar till och den har nästan en matt finish. Läs mer och köp det här. (reklamlänk)

tonad nagelstärkare från essie
Klicka på bilden för att komma direkt till nagellacket.

5. Bygg upp naglarna från grunden

En av de mest hyllade nyheterna förra året var Repair Mode från OPI, en vätska du penslar på naglarna för att stärka bindningarna i dem. Det har ingen färg och ingen finish utan smälter bara in och gör gott. Du kan måla annat lack över om du vill. Skillnaden mot mer traditionella nagelstärkare är att denna inte gör naglarna så hårda, de behåller sin flexibilitet. Läs mer och köp det här. (reklamlänk)

nagelstärkande kur från opi
Klicka på bilden för att komma direkt till nagelstärkaren.
Mogen hy: Så gör du en snygg festsotning på nolltidBrand logo
Mogen hy: Så gör du en snygg festsotning på nolltid
Annons