Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: HudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrenderSolskyddParfymtipsGrått hår

Bäst i test nagelstärkare: Bästa stärkande nagellack för sköra och räfflade naglar

08 nov, 2022 
AvVeronica Henriksson
nagelstärkare bäst i test bästa stärkande nagellack
Femina listar bästa nagelstärkare i olika prisklasser 2023.
Glöm torra naglar som flisar sig och går av! Femina har samlat årets bästa nagelstärkare som vårdar naglarna – och gör dem starka.
Annons

Femina har samlat nagellacken som hjälper dig på resan mot starka, välmående och fina naglar. Här är årets bästa stärkande nagellack – och tipsen som snabbt ger dig fina och välskötta naglar!

Bästa nagelstärkare – våra favoriter bland stärkande nagellack 2023

Scrolla ner för att läsa längre recensioner om produkterna.

Bäst i test stärkande nagellack – bästa nagellacken för sköra naglar

För naglar som tenderar att gå av, för räfflade naglar och för naglar som känns torra och spröda – det finns ett stärkande nagellack för alla. Här är årets vinnare av bäst i test i alla kategorier. Vilken blir din nya räddare?

Bästa stärkande nagellack för sköra naglar, Essie – Nail Care Base Coat Strong Start

Essies otroliga Nail Care Base Coat Strong Start är ett ultimat baslack som samtidigt verkar vårdande tack vare bland annat biotin. Tänk dig en primer, fast för nageln. Det snabbtorkande nagellacket ersätter ett vanligt baslack, glider fint över nageln och ger en jämn yta. Torkar tacksamt nog också i raketfart!

Fördelar:

 • Ger direkt ett jämt lager på nageln.
 • Går att använda ensam eller som baslack.
 • Gör naglarna hårda.
 • Bra pris.
 • Torkar snabbt.

Nackdelar:

 • Har du väldigt mjuka och sköra naglar kan det krävas två lager.

Bästa ridge filler för räfflade naglar, Seche – Base Ridge Filling Base Coat

Seches klassiska Base Ridge Filling Base Coat är ett baslack som inte ser mycket ut för världen, men som gör magi med nageln. Nagellacket jämnar ut fint, ger en lätt, lätt mjölkaktig och naturlig färg till nageln vilket gör den perfekt att använda ensam om så önskas. "Det här är en återkommande favorit som funnits med mig i många år. Den sviker aldrig", säger en testare.

Annons

Fördelar:

 • Generös mängd produkt (14 milliliter).
 • Liten och tunn pensel som gör det möjligt att vara precis.
 • Täcker lättare missfärgningar på nageln.

Nackdelar:

 • Tar några minuter för att torka in ordentligt.
ridge filler bäst i test bästa utjämnande nagellack
Klicka på bilden för att komma direkt till ridge fillern från Seche.

Bästa stärkande nagellack för trasiga naglar, Miracle Nails – Supernagelstärkare

Miracle Nails Supernagelstärkare har funnits med oss i evigheter, men är fortfarande en återkommande favorit. Det tunna nagellacket är något mer lättflytande än klassiska nagellack, vilket är extra tacksamt eftersom att det torkar snabbare. Bland innehållslistan finns bland annat biotin och kalcium – perfekta ingredienser om du behöver extra vård.

Fördelar:

 • Bra att använda som baslack.
 • Fint innehåll.
 • Effektiv.

Nackdelar:

 • Har en något stark doft.

Bästa stärkande nagellack för mjuka naglar, Essie – Hard To Resist

Hard To Resist från Essie är verkligen svårt att motstå om du önskar ett multilack som både ger starkare naglar, en lätt färg men framförallt megafin glans. Naglarna ser och känns genast välvårdade och fina. Det stärkande nagellacket från Essie skyddar nageln och gör den starkare. Extra tacksamt är att den kommer i två nyanser.

Fördelar:

 • Multiprodukt som ger glans, lätt färg och starkare naglar.
 • Bra borste som ger en jämn yta och resultat.
 • Ger superfin glans till nageln.
 • Kan användas som enda produkt.

Nackdelar:

 • Behöver bättras på efter tre dagar.
nagelstärkare nagellack bäst i test mjuka naglar
Klicka på bilden för att komma direkt till nagellacket som gör naglarna hårdare från Essie.

Bästa vårdande nagellack, Butter London – Sheer Wisdom Nail Tinted Moisturizer

Sheer Wisdom Nail Tinted Moisturizer är som en återfuktande och stärkande barriärkräm – fast för nageln. Keratin som har stärkande effekt, arginin som stärker och motverkar att nageln går av och tea tree-olja som återfuktar torra naglar. "Det här perfekta nagellacket använder jag när jag märker att naglarna känns torra, spröda och tenderar att gå av i kanterna. Det bästa är också att baslacket har en lätt täckning, vilket gör att jag gärna använder den ensam på nageln. Snygga naglar har aldrig gått snabbare", säger en testare.

Annons

Fördelar:

 • Bra pensel som gör det lätt att måla.
 • Håller fint länge på nageln.
 • Har fina, vårdande egenskaper.
 • Ger effekt snabbt!

Nackdelar:

 • Hade önskat ett något större nyansutbud om tanken är att den ska passa alla nyanser av nude.

Bästa stärkande nagellack budget, Depend – Powerflex Nagelstärkare

Om du behöver SOS-hjälp för sköra och spröda naglar är Depends prisvärda Powerflex Nagelstärkare ett toppenalternativ! Det genomskinliga baslacket (som är tillverkat i Sverige) håller fint, har en stor och tacksam borste, ger fin glans och kan också användas på färgat nagellack.

Fördelar:

 • Prisvärd.
 • Kräver bara två tunna lager för att ge effekt.
 • Kan användas på annat nagellack.

Nackdelar:

 • Tar en liten stund för lacket att torka.
stärkande nagellack bäst i test budget depend
Klicka på bilden för att komma till det vårdande och stärkande nagellacket från Depend.

Vanliga frågor om sköra naglar och nagelstärkare

Går det att motverka att naglarna går av och hur vet man vilken nagellacksstärkare som är bäst? Femina har samlat de vanligaste frågorna om hur du får fina, välmående naglar – och tipsen och knepen du inte får missa.

bästa stärkande nagellack bäst i test
Ta hand om dina naglar – bästa tipsen för starkare och mer välmående naglar.

Vad är ett stärkande nagellack?

Ett stärkande nagellack är en toppenprodukt att använda om du har problem med sköra naglar som lätt flisar sig, går av eller känns mjuka. Det stärkande nagellacket lägger sig som en skyddande hinna på nageln och hjälper till att göra nageln starkare och hårdare.

Annons

Hur använder man stärkande nagellack?

Det finns en del olika stärkande nagellack, eller nagelstärkare som de också kallas. Dels kan du använda stärkande nagellack i form av till exempel ridge fillers, som också hjälper till att ge en jämn yta till nageln. Ridge fillern används ofta som ett underlack.

Men det finns också stärkande topplack och baslack som fokuserar på att göra nageln hårdare. Dessa används precis som ett vanligt över- och underlack!

Varför går naglarna av?

Naglar som går av är tyvärr ett problem för många och du känner kanske igen dig i att precis när alla naglar fått samma längd, är det någon som går av... Att naglarna lätt går av är ett tecken på att naglarna behöver extra vård. Ett stärkande nagellack är toppen eftersom det ger en skyddande hinna till nageln, och gör nageln hårdare.

nagellack sköra naglar test bästa nagelstärkare
Därför ska du använda nagelstärkare till dina naglar.

Hur får man fina naglar?

Ett enkelt tips för att ge naglarna ett ordentligt lyft är att bara se till att naglarna är lackade. Det behöver nödvändigtvis inte vara med färgat nagellack om du inte önskar det, för bara med glanslack i form av bas- och topplack gör du en stor skillnad! Dessutom hjälper det också till att skydda nageln. Ett bra tips är att gå till en nagelteknolog som sätter formen på nageln, städar nagelbädden och försiktigt klipper bort nagelband. Och kom ihåg att det tar tid för en nagel att växa sig stark och fin, så du får räkna med en del tålamod.

Annons

Hur får man starka naglar?

Visst önskar man att naglarna kunde bli starka över en natt, men så är tyvärr inte fallet. Däremot kan du jobba långsiktigt på att stärka nageln. Det gör du bland annat genom att vara noggrann med att använda nagelbandsolja, smörja händer och nagelband med handkräm (här hittar du vinnarna av Feminas bäst i test handkräm) och skydda nageln med ett stärkande nagellack. Kom också ihåg att aldrig slita av nagellack eller gellack från nageln. Det skadar nagelbädden.

Vad gör man åt räfflade naglar?

Räfflade naglar kan bero på flera saker. Nageln blir torrare med åldern, vilket kan leda till att naglarna räfflar sig. Men nageln kan också få som ärr i roten, vilket resulterar i räfflade naglar. Tyvärr är det sällan något du kan påverka, förutom att hålla nagel och nagelband återfuktade. Men med hjälp av en ridge filler kan du jämna ut nageln (tillfälligt).

Foto: TT

Fem favoriter från Femina: smink för mogen hyBrand logo
Fem favoriter från Femina: smink för mogen hy
Annons