Artikeln innehåller reklamlänkar
Trendar: FrisyrerHudvårdHårtipsBäst i testSminktipsNageltrender

Allt du behöver veta om nya latte-looken – hetaste sminkstilen i sommar

06 jul, 2023 
AvJessica Blockström Hember
Fotografshutterstock/tt
zendaya latte makeup 2023
De här färgerna är så fina på solkysst hud!
Annons
Mogen hy: Så täcker du pigmentfläckar snabbt och smidigtBrand logo
Mogen hy: Så täcker du pigmentfläckar snabbt och smidigt

För några månader sedan hade sminklookerna som kopierades som allra mest på sociala medier namn som "cool girl aesthetic" med kalla nyanser och "vanilla girl" där man använde en minimalistisk och neutral färgskala. I takt med att solen hållit hov på himlen och huden antagit en något mer solkysst ton har dock en ny stil smugit sig in. Sommarens just nu mest hajpade look heter "latte makeup" som sägs ha börjat hos makeupartisten Rachel Rigler. Kika på TikTok och du kan se att #lattemakeup redan är upp i 30 miljoner hashtags.

Annons

Det här är "latte girl makeup"

rachel rigler sommarlook latte makeup

Vad kan passa bättre på sommaren än bronsiga toner och brunsotade ögon? Nyckeln här är att använda sig av bara den färgskalan i olika varianter till ögonen, på kinderna och på läpparna. En monokromatisk look helt enkelt. Enligt alla proffs bör undertonen vara gul för att få rätt effekt - tänk caramel. Det blir varmt och smickrande och är faktiskt relativt enkelt att både få till och hålla snyggt hela kvällen.

Gör så här:

  1. Använd en skin tint som bas för en lätt utjämning och fräsch hudkänsla och lägg enbart concealer där du verkligen tycker det behövs. Undvik helst produkt på näsan, det ger en mer naturlig effekt. Jobba ihop det för sömlös finish.
  2. Svep bronzer på kindbenen, lätt över näsans övre del och lite på hakan, tänk där du brukar ha ditt rouge.
  3. Svep resterna av din bronzer också över ögonlocken upp till brynen. Måla ögonen med en penna i brunt vid den yttre franskanten, gå inte för långt in. Måla den även på vattenlinjen för extra puff till blicken. Sudda lätt.
  4. Ovanpå det arbetar du in en ljusare brun skugga, från franskanten och upp över globlinjen mot brynen. Dra gärna ut den mot tinningen också. Ta en mörkare varmbrun och jobba in ovanpå. Pensla skuggorna även under ögonen. Vill du ha en lite festligare finish kan du pressa in lite guldskimrande skugga på den rörliga delen av locken med fingrarna.
  5. Fluffa till brynen med en brynmascara och borsta något lager med svart eller brun mascara för att sy ihop ögonlooken.
  6. För extra somrig look - gör några fräknar över näsryggen.
  7. Fixera basen med ett lätt lager transparent honungstonat löspuder på de ställen du brukar bli extra glansig, t ex kring näsan och mellan ögonbrynen.
  8. Rama in läpparna med en lattefärgad läppenna eller honungsnyans, tänkt något mörkare än din egen läppfärg. Arbeta in den över resten av läpparna och avsluta med mjölkigt gloss i samma nyans.

3 produkter som fixar latte-looken

palett för lattelooken från tarte

Alla skuggor du behöver för att få till en fin latte makeup hittar du i Tartlette in Bloom från Tarte, en palett med 12 nyanser med både matt och skimrig finish där formulan är bakad vilket ger både lättarbetade och välsittande skuggor. Den kostar 579 kr och du hittar den här (reklamlänk).

Annons

Hos Laura Mercier hittar du Translucent Loose Setting Powder i mjuk honungston. Det smälter in i huden och blir helt osynligt men gör ett toppenjobb. Det kostar 495 kr och du hittar det här. (reklamlänk)

Brun mascara är en stor trend just nu och har därför dykt upp hos flera märken. En ny favorit är Lash Clash mascara från YSL i Brown som ger riktigt maffig franslook. Den kostar 425 kr och du hittar den här. (reklamlänk)

Annons