1:27

Efter reklamen: Så mycket bättre 2021 – här är alla artister

(1:27)

Ända sedan Arvingarna gjorde succé med I do i Melodifestivalen 2019 har Casper Janebrink och hans bandkolleger väntat på att få vara med i Så mycket bättre. När TV4 hörde av sig var det alltså inget snack om huruvida han skulle tacka ja eller inte.

Men även om den rutinerade dansbandsartisten visste att det skulle bli långa inspelningsdagar, så var han inte beredd på hur känslosamt dagarna på Gotland skulle visa sig vara.

– Jag visste redan innan jag kom dit att det skulle bli långa inspelningsdagar. Man var uppe vid sju för att ta coronatest, och sen käkade man frukost. Sen var det inspelning till ett på natten. De chanserna man fick, där man fick en timme eller halvtimme, då drog man sig till rummet för en liten mikropaus och samlade sig för nästa omgång. Det var intensivt, säger han och fortsätter:

– Väldigt roligt, men också mycket känslor, mer än jag trodde från början. Man blir överraskad hela tiden, och vet inte vad som händer – det är olika events, och se blir man överraskad när någon säger ”jag ska sjunga en låt”. Det blir överraskning på överraskning, det är mycket att ta in.

Att spela in tv-program mitt under en pandemi är inte utan problem. Innan de kunde börja spela in var hela inspelningsteamet varje dag tvungna att testas för corona.

– Alla var friska. Läkaren kom på morgonen och tog testerna, och så kom han tillbaka en kvart senare och sa att nu kan du gå och käka frukost. Det kändes jättebra.

Janebrink om samtalen efter kamerorna stängts av

När inspelningarna var över och kamerorna stängdes av kunde Janebrink och de andra artisterna inte gå och lägga sig direkt – trots att det var få timmar sömn på agendan.

– Det gjorde vi nog litegrann en stund varje kväll, efter själva inspelningen kände man att det var ganska skönt att prata av sig, när kameran gick och la sig. Få diskutera låtarna och hur det kändes.

Melissa Horns hemliga kärleksliv – allt hon sagt om sina relationer

Vilka artister fick du bäst kontakt med?

– Jag fick bra kontakt med bröderna Norén. Jag kände inte dem innan, men de var väldigt öppna. Det var alla, men där blev det lätt snack. Stenström är också från Västkusten.

Sista frågan – vilken är den bästa tolkningen genom tiderna?

– Jag blev impad när GES dök upp där med Niklas Strömstedt och tolkad Danny Saucedos In the club, som de hade skrivit en bra text till. Sen den där med Miriam Bryant på engelska där hon blandar in Hisingen. Och så Magnus Uggla med Jag och min far, det har funnits många höjdare.

5:00

Efter reklamen: The Storytellers – Lyssna med Sanna

(5:00)

Mer läsning

Femina