Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Viktor Noréns tårar över döda vännen

30 okt, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTv4.
I premiäravsnittet av Så mycket bättre hamnar en artist som inte är på plats i fokus – Sugarplum fairys bortgångna trummis, Kristian Gidlund.
När Tomas Stenström tolkar gruppens låt Sweet Jackie, skriven av Gidlund, bryter sångaren Viktor Norén ihop totalt.
– Herregud, vad gör ni med mig, säger han och torkar sina tårar.
Annons
Så mycket bättre 2021 – här är alla artisterBrand logo
Så mycket bättre 2021 – här är alla artister

Det blir känsloladdat redan i premiäravsnittet av Så mycket bättre, som sändes på TV4 på lördagskvällen, när syskonparet Viktor och Gustaf Norén tolkar Guldet blev till sand av Peter Jöback. Viktor Norén, som brukade vara frontman och sångare i bandet Sugarplum Fairy berättar att låten är tillägnad hans gamla vän och bandkamrat Kristian Gidlund.

Gidlund, som var trummis i Sugarplum Fairy och vän med Viktor Norén från ung ålder, gick bort i cancer i september 2013, bara dagar före sin 30-årsdag.

I programmet berättar Viktor Norén att han kände hur vännen var nära honom i studion när han spelade in versionen av den klassiska låten från musikalen Kristina från Duvemåla.

Annons

– Under den här tiden hade jag tänkt extra mycket på min bästa och äldsta barndomsvän, Kristian Gidlund. Det var precis 10 år sedan han fick sitt cancerbesked, som sedan tog hans liv. Han var med mig, han var väldigt närvarande helt plötsligt. När jag började sjunga Guldet blev till sand, så av en slump sjöng jag Kristian. Det var som att orden hade varit på ett annat språk, och plötsligt var de på ett språk som jag förstod, säger Viktor Norén i Så mycket bättre.

Viktor och Gustaf Norén uppträder med Guldet blev till sand.

Syskonen Norén är nervösa över att framföra en så känsloladdad låt, och inte minst framför Peter Jöback, som blivit så känd med ursprungsversionen.

Annons

– Jag vet att Krille hade blivit väldigt glad att vi gör det här.

Broderns överraskning – tårfyllda uppträdandet

Men känslourladdningen stannar inte där. Så fort bröderna sjungit klart berättar Tomas Stenström, en annan av årets deltagare, att han ska göra en tolkning av Sugarplum Fairs låt Sweet Jackie – en låt skriven av Kristian Gidlund.

Viktor Norén gråter redan när han berättar om sin barndomsvän, som fick ett alldeles för kort liv.

– Det var så sjukt med Krille. Hans mamma sa det till honom när han dog, när han var 29, att det var som att han hade levt sitt liv för snabbt. Som att han var 89 när han dog, bara att han levde i en annan tid som gick lite snabbare.

När Tomas Stenström uppträder med en svensk tolkning av låten inför en tårfylld publik, kommer plötsligt Carl Norén in – mellanbror till Viktor och Gustaf, och tidigare bandmedlem i Sugarplum Fairy. Efter uppträdandet är Viktor Norén så tagen att han är alldeles rödgråten, och kallar det hela ”ett big bang av känslor”.

Annons

– Herregud, vad gör ni med mig?

Viktor Norén bryter ihop i tårar.
The Storytellers – Lyssna med SannaBrand logo
The Storytellers – Lyssna med Sanna
Annons