Trendar: Nostalgi Livsberättelser Tips på svenska kriminalserier Intervju med Kim Kärnfalk Tjäna pengar på auktion Barnvänliga spaanläggningar i Sverige Feminas historia
ANNONSSAMARBETE MED CITY GROSS

Flankstek med ört- och citronrub

26 aug, 2025
En torr rubb med örtkryddor, vitlök, citron och paprikapulver gör att den grillade flanksteken blir extra god och får en fin yta.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto

Flankstek med ört- och citronrub

Det är fortfarande grillväder!

Foto: Pontus Ferneman/City Gross

6 portioner
Tid: 20 min + grilltid

Du behöver

1 msk torkad rosmarin

1 msk torkad timjan

1 msk torkad oregano

1 msk vitlökspulver

1 msk finrivet citronskal

1 msk rökt paprikapulver

1 msk flingsalt

1 tsk svartpeppar

1,2 kilo flankstek

olja till pensling

Gör så här

1. Blanda alla kryddor i en skål – det här blir din rub.

2. Pensla hela flanksteken med olja och salta lätt på båda sidor.

3. Förbered grillen för direkt hög värme.

4. Lägg köttet på grillgallret och grilla i 2–3 minuter.

5. Vänd steken och grilla ytterligare 2–3 minuter.

6. Innan du plockar bort köttet från grillen: pensla det med lite mer olja igen och vänd det direkt i rubben så att hela ytan täcks.

7. Lägg tillbaka steken på grillen och grilla cirka 1 minut på varje sida så rubben får fin yta.

8. Låt vila i 10 minuter innan du skär i tunna skivor mot fibrerna. Salta.

Fler recept från City Gross hittar du här.