Trendar: Nostalgi Livsberättelser Tips på svenska kriminalserier Intervju med Kim Kärnfalk Tjäna pengar på auktion Barnvänliga spaanläggningar i Sverige Feminas historia
ANNONSSAMARBETE MED CITY GROSS

Flankstek med rostad fänkål, chili och apelsin

05 sep, 2025
Flankstek passar perfekt att grilla. Här får köttet god smak av en torr rub med rostade fänkålsfrön, chiliflakes och apelsinzest.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto

Flankstek med rostad fänkål, chili och apelsin

Ta tillvara på årets sista grillkvällar!

Foto:Pontus Ferneman/City Gross

6 portioner
Tid: 15 minuter

Notera: 15 min + grilltid

Ingredienser

1 msk hela fänkålsfrön

½ msk chiliflakes

1 msk finrivet apelsinskal

1 msk flingsalt

½ tsk svartpeppar

1,2 kilo flankstek

olja till pensling

Gör så här

1. Rosta fänkålsfrön i en torr panna i några minuter tills de doftar.

2. Mortla fänkålsfrö lätt och blanda med övriga ingredienser.

3. Pensla hela flanksteken med olja och salta lätt på båda sidor.

4. Förbered grillen för direkt hög värme.

5. Lägg köttet på grillgallret och grilla i 2–3 minuter.

6. Vänd steken och grilla ytterligare 2–3 minuter.

7. Innan du plockar bort köttet från grillen: pensla det med lite mer olja igen och vänd det direkt i rubben så att hela ytan täcks.

8. Lägg tillbaka steken på grillen och grilla cirka 1 minut på varje sida så rubben får fin yta.

9. Låt vila i 10 minuter innan du skär i tunna skivor mot fibrerna. Salta.

Fler recept från City Gross hittar du här.