Flankstek med rostad fänkål, chili och apelsin
Flankstek med rostad fänkål, chili och apelsin
Ta tillvara på årets sista grillkvällar!
6 portioner
Tid: 15 minuter
Notera: 15 min + grilltid
Ingredienser
1 msk hela fänkålsfrön
½ msk chiliflakes
1 msk finrivet apelsinskal
1 msk flingsalt
½ tsk svartpeppar
1,2 kilo flankstek
olja till pensling
Gör så här
1. Rosta fänkålsfrön i en torr panna i några minuter tills de doftar.
2. Mortla fänkålsfrö lätt och blanda med övriga ingredienser.
3. Pensla hela flanksteken med olja och salta lätt på båda sidor.
4. Förbered grillen för direkt hög värme.
5. Lägg köttet på grillgallret och grilla i 2–3 minuter.
6. Vänd steken och grilla ytterligare 2–3 minuter.
7. Innan du plockar bort köttet från grillen: pensla det med lite mer olja igen och vänd det direkt i rubben så att hela ytan täcks.
8. Lägg tillbaka steken på grillen och grilla cirka 1 minut på varje sida så rubben får fin yta.
9. Låt vila i 10 minuter innan du skär i tunna skivor mot fibrerna. Salta.
Fler recept från City Gross hittar du här.