Trendar: Nostalgi Livsberättelser Tips på svenska kriminalserier Intervju med Kim Kärnfalk Tjäna pengar på auktion Barnvänliga spaanläggningar i Sverige Feminas historia
ANNONSSAMARBETE MED CITY GROSS

Sensommarens godaste – grillad auberginesallad med fetaost

11 aug, 2025
Skivad aubergine är gott att grilla. Lägg upp på ett fat och ringla över örtolja. Toppa med smulad fetaost, valnötter och färsk chili.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto

Grillad auberginesallad med fetaost

Gott, smakrikt och somrigt!

Foto: Pontus Ferneman/City Gross

4 PORTIONER
TID: 30 MINUTER

DU BEHÖVER:

Örtolja

2 färska gröna chilifrukter (jalapeños), skivade

2 klyftor vitlökar

1 knippe färsk koriander

1 knippe färsk mynta

½ tsk malen kardemumma

1 tsk kummin

2 msk citronsaft

1 dl olivolja

salt (efter smak)

Aubergine

2 auberginer

olivolja (till pensling)

salt

svartpeppar

Till servering

100 g fetaost

1 dl valnötter

2 färska röda chilifrukter

Gör så här

1. Börja med att göra örtoljan. Blanda alla ingredienser förutom oljan i en mixer och mixa till en slät sås. Tillsätt oljan och smaka av med salt. Ställ åt sidan.

2. Förbered auberginerna genom att skära bort roten och skära resten i lagom tjocka skivor.

3. Blanda olivolja, salt och peppar och pensla skivorna med oljan.

4. Grilla aubergineskivorna i cirka 3-4 minuter på varje sida, eller tills de fått fin färg och är genomgrillade.

5. Lägg upp de grillade aubergineskivorna på ett fat och ringla över den förberedda örtoljan.

6. Smula över fetaost och valnötter på toppen.

7. Skiva de röda chilifrukterna och strö över dem för extra smak och dekor.

8. Servera den grillade auberginesalladen direkt och njut av!

Fler recept från City Gross här