Sensommarens godaste – grillad auberginesallad med fetaost
Grillad auberginesallad med fetaost
Gott, smakrikt och somrigt!
4 PORTIONER
TID: 30 MINUTER
DU BEHÖVER:
Örtolja
2 färska gröna chilifrukter (jalapeños), skivade
2 klyftor vitlökar
1 knippe färsk koriander
1 knippe färsk mynta
½ tsk malen kardemumma
1 tsk kummin
2 msk citronsaft
1 dl olivolja
salt (efter smak)
Aubergine
2 auberginer
olivolja (till pensling)
salt
svartpeppar
Till servering
100 g fetaost
1 dl valnötter
2 färska röda chilifrukter
Gör så här
1. Börja med att göra örtoljan. Blanda alla ingredienser förutom oljan i en mixer och mixa till en slät sås. Tillsätt oljan och smaka av med salt. Ställ åt sidan.
2. Förbered auberginerna genom att skära bort roten och skära resten i lagom tjocka skivor.
3. Blanda olivolja, salt och peppar och pensla skivorna med oljan.
4. Grilla aubergineskivorna i cirka 3-4 minuter på varje sida, eller tills de fått fin färg och är genomgrillade.
5. Lägg upp de grillade aubergineskivorna på ett fat och ringla över den förberedda örtoljan.
6. Smula över fetaost och valnötter på toppen.
7. Skiva de röda chilifrukterna och strö över dem för extra smak och dekor.
8. Servera den grillade auberginesalladen direkt och njut av!