ANNONSSAMARBETE MED ACO
Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Hudvårdsrutinen och ingredienserna som motverkar ålderstecken

24 apr, 2024 
AvSofia Carlberg
Har du nyligen börjat se ålderstecken och letar efter en bra hudvårdsrutin som ger effekt? Här är hudvårdsrutinen som innehåller ingredienser som förbättrar hudens utseende och ger dig resultaten du vill ha.
Advertisement

När vi passerar trettio brukar i regel de allra första rynkorna dyka upp. För vissa kommer de tidigare än så och för andra senare. När det kommer till hudens åldrande beror mycket på genetik och hur mycket vår hud utsatts för yttre faktorer som exempelvis solande. Att man gärna vill påverka sin hud i den mån det går, har nog de flesta gemensamt. I dag när skönhetsindustrin är så stor är vi många som har ett stort intresse för hudvård, ingredienser och vilka effekter vi kan få av olika produkter.

Att åldras är verkligen ett privilegium som inte är alla förunnat, men det betyder inte att vi inte ska få känna oss som vårt allra bästa jag. Genom att välja produkter som motverkar och reducerar de första tecknen på åldrande gör du något för dig själv och din hud. Den där stunden på morgonen och kvällen när det bara är du och din hudvårdsrutin, blir lätt lite av en helig stund för många. En perfekt stund för self care!

Age Delay från ACO

Age Delay är en serie från ACO som bidrar till att fördröja hudens åldrande och riktar sig mot kvinnor 35+. I serien finns bland andra bästsäljaren Age Delay dagkräm samt Age Delay nattkräm för normal hud, men serien har även en dag- och nattkräm för den torra huden som behöver extra återfuktning. Vidare har serien även en ögonkräm samt ett serum. Under 2023 kom även en nykomling i form av dagkräm med SPF30.

Hudvårdsrutin i 3 steg

1. Serum.

Efter rengöring applicera ACO Age Delay Serum för en extra boost. Ett kraftfullt och koncentrerat serum som har en lättflytande textur som verkligen jobbar på djupet. Produkten innehåller vitamin A som hjälper till att stärka hudens elasticitet och göra huden mer fast, hyaluronsyra som återfuktar på djupet och hjälper till att minska rynkor, samt vitamin E som skyddar huden mot fria radikaler som finns i till exempel avgaser. Produkten återfuktar i 24 timmar.

2. Ögonkräm.

Ögonområdet är ofta det området där man ser de första ålderstecknen. ACO Age Delay Eye Cream reducerar rynkor, mörka ringar och påsar under ögonen samt skyddar och stärker huden runt om ögat. Produkten innehåller hyaluronsyra som binder fukt och förbättrar hudens elasticitet, niacinamid som bidrar till att minska typiska ålderstecken som fina linjer och rynkor och stärker elasticiteten. Peptider, som reducerar mörka ringar och puffighet samt pantenol som har en återfuktande och lugnande effekt på huden.

3. Dagkräm/nattkräm.

På morgonen smörjer du in ansiktet med Age Delay Day Cream Normal som är en lätt och effektiv dagkräm. Finns också en rikare variant med sheasmör som är lämplig för en torrare hud. Bägge produkterna har samma effekt vilket är att motverka för tidigt åldrande som fina linjer. Krämen ger hälsosamt lyster samt återfuktar i 24 timmar och stärker hudbarriären. Innehåller hyaluronsyra som binder fukt och förbättrar hudens elasticitet, vitamin B3/niacinamid som minskar typiska ålderstecken som fina linjer och rynkor och jämnar ut huden. Vitamin C + E som skyddar huden från fria radikaler.

På kvällen avslutar du hudvårdsrutinen med Age Delay Night Cream Normal som är en återfuktande och effektiv nattkräm. Finns även som en rikare variant för den torrare huden. Produkten hjälper till att öka kollagenproduktionen för att återställa hudens elasticitet med synligt minskade linjer. Produkten återfuktar intensivt i 24 timmar. Innehåller hyaluronsyra som binder fukt och förbättrar hudens elasticitet, niacinamid som minskar typiska ålderstecken samt peptider. Vitamin E bidrar till att skydda huden från fria radikaler och för tidigt åldrande.

Få koll på ingredienserna

Hyaluronsyra: En fuktbindande ingrediens som hjälper till att återfukta huden på djupet och öka dess elasticitet samt minskar rynkor/fina linjer.

Niacinamid: En form av vitamin B3 som hjälper till att minska rodnad, jämnar ut hudtonen och minskar fina linjer och ojämnheter.

Vitamin A: En kraftfull ingrediens som hjälper till att öka cellförnyelsen, minska rynkor och fina linjer samt förbättra hudens struktur och elasticitet.

Vitamin C: En antioxidant som ljusar upp hudtonen, jämnar ut hudstrukturen och minskar synligheten av mörka fläckar och hyperpigmenteringar.

Vitamin E: En kraftfull antioxidant som skyddar huden mot fria radikaler, samtidigt som den återfuktar och mjukar upp huden.

Peptider: Kroppens naturliga byggstenar av proteiner, som kan hjälpa till att stimulera kollagenproduktionen, förbättra hudens elasticitet och minska uppkomsten av fina linjer och rynkor.

Pantenol: Hjälper till att återfukta och lugna huden samt stärker hudbarriären.