ANNONSSAMARBETE MED CLARION HOTEL SIGN
Trendar: NostalgiI rampljusetResorMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt livÅrets Feminista

Här är semestertipset du inte vill missa i sommar

05 jul, 2024 
AvMarika Agestam Cederlund
Har du inte planerat semestern än? Inga problem! Vår kära huvudstad har allt och lite till att erbjuda för en perfekt sommarweekend. Och du – det finns en plats i Stockholm som är extra värd en vistelse. Läs vidare för att ta reda på vilken!

Nu är det semestertider och vad passar då bättre än en härlig weekendresa? Under sommaren visar sig Stockholm från sin allra bästa sida, med Mälarens glitter i ögonvrån vart man än går. Oavsett om du vill besöka huvudstaden som turist, eller kanske bor i Stockholm och vill hemestra, så finns det en sak du inte vill gå miste om när du är här.

Stockholmstipset för en ultimat weekend

Utsökt mat, takbar med svindlande utsikt, pool med partystämning och avkopplande spa. På Clarion Hotel Sign behöver du knappt lämna hotellet under vistelsen (även om vi uppmanar till att ge sig ut och uppleva stadens skönhet!).

Hotellet ligger mitt i Stockholms city, bara ett stenkast från centralstationen, och kan stoltsera som stadens största med 558 rum. Men Clarion Hotel Sign är mycket mer än så. Det är en destination i sig och ett besök du inte kommer att ångra. Här är fem saker att uppleva på Clarion Hotel Sign.

1. Poolklubb och spa

Njut av panoramautsikt över Kungsholmen från den stora takpoolen.

Under sommartid förvandlas Selma City Spa till en poolklubb med DJs och andra spännande händelser. Vill du testa ett urbant cityspa i pulserande miljö, med magisk utsikt över Stockholms takåsar, så måste du komma hit.

2. Somrig temasvit

Maxa sommarkänslan i Clarion Hotel Signs nya svit.

På Clarion Hotel Sign finns åtta unika triangelsviter och en av dem har för sommaren 2024 omvandlats till en midsommarnattsdröm. Sviten, som inretts av inredningsdesignern Julia Wiklander och influencern Paula Rosas, har en massiv fondvägg med en tapet som för tankarna till svenska sommarängar. “Midsummer Night’s Dream” är en tillfällig installation, tillgänglig fram tills hösten 2024, så passa på att boka den under din vistelse.

3. God mat och dryck

Lummigt häng på Rooftop Garden Bar.

Oavsett vilken måltid du är sugen på så finns allt på Clarion Hotel Sign. Börja dagen med frukostbuffé (finns det något bättre än hotellfrukost?), avnjut lunch eller middag på bistrot The Social och avsluta kvällen med ett besök på Rooftop Garden Bar, en undangömd oas med magisk utsikt över stan.

4. Skandinavisk design

Clarion Hotel Sign är som en stor möbelutställning för skandinavisk design.Linda Broström

Gillar du skandinavisk design är Clarion Hotel Sign värt ett besök av bara den anledningen. Hotellets våningsplan är temasatta efter olika nordiska länder, med möbelklassiker från kända designers som Arne Jacobsen, Bruno Mathsson och Alvar Aalto. Den prisbelönte arkitekten Gerth Wingårdh står bakom den karaktäristiska byggnaden.

5. Välutrustat gym

Träna och kändisspana på Fit & Fab.Charlie Malmqvist

Packa ned träningsskorna och varva drinkar och poolhäng med ett svettigt pass på Fit & Fab. Det moderna gymmet har en fräsch miljö och erbjuder PT-pass. Och du, håll ögonen öppna – det är många kändisar som brukar besöka gymmet!