Koriandermarinerade köttspett
Koriandermarinerade köttspett
Njut av sommarens sista grill!
4 bufféportioner
Tid: 60 min (Tiden är ungefärlig och inkluderar marinering av köttet.)
Du behöver:
450 g ryggbiff eller rostbiff
Marinad
1 knippe färsk koriander
3 klyftor vitlök
1 msk spiskummin
2 msk paprikapulver
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
2 dl citronsaft
2 dl olivolja
Gör så här
1. Förbered grillen för direkt grillning på medelhög värme.
2. Skär köttet i 2x2 centimeter stora bitar. Lägg i en stor bunke.
3. Tillsätt alla ingredienser till marinaden i en matberedare och mixa stötvis till en härlig marinad. Smaka av med salt och eventuellt mer citronsaft.
4. Häll marinaden över köttet och arbeta in marinaden med händerna.
5. Låt köttet stå i minst 20 minuter.
6. Använder du träspett så lägg dem i blöt några minuter innan du ska trä på köttet. Trä upp och fördela köttbitarna på spetten.
7. Grilla cirka 4 minuter på varje sida eller tills de har fått fin färg.
Fler recept från City Gross hittar du här.