ANNONSSAMARBETE MED ACO
Trendar: NostalgiI rampljusetMin aborträttLivsstilLivsberättelserMitt liv

Med kärlek och stolthet – så tar du hand om huden efter klimakteriet

24 apr, 2024 
AvSofia Carlberg
Din hud förtjänar omvårdnad och kärlek varje dag. Låt din hudvårdsrutin bli en lyxig stund där du ger dig själv och din hud den omtanke den förtjänar!
Advertisement

När vår hud åldras behöver den mer omvårdnad och kärlek än någonsin. Att ha tagit sig förbi klimakteriet och embraceat åldrandet är en härlig känsla som många kvinnor nog kan känna igen sig i. Förbi är oftast ungdomens självmedvetenhet och i stället har en känsla av stolthet och kärlek för den förändrade kroppen och huden tagit plats.

Viktigare än någonsin är det att hitta produkter som ger en härlig känsla, samtidigt som produkten ska ge huden fukt och ge den rätt förutsättningar att efter sin förmåga stråla med lyster.

Huden och klimakteriet

När vi kvinnor hamnar i klimakteriet genomgår vår hud förändringar på grund av minskad produktion av östrogen. Det leder till förlorad spänst, ökad torrhet och känslighet, samt uppkomst av rynkor och fina linjer och pigmentfläckar. Det blir dessutom allt svårare för den allt tunnare huden att behålla fukt.

Säkerligen vill du nu hitta produkter som får dig att känna att du har en hälsosam och pigg hud. Produkter som ger resultat och lyfter din hud till dess bästa jag.

Age Delay+ – en serie från ACO

För två år sedan kom Age Delay+ – en serie från ACO som har som fokus att fördröja hudens åldrande och riktar sig mot kvinnor 60+. Serien består av en dagkräm och en nattkräm för mogen hud. Age Delay+ fokuserar på att skydda huden och förbättrar hudens elasticitet och ger en jämnare hudton för att bevara hudens spänst och lyster.

Din hudvårdsrutin med Age Delay+

På morgonen: Smörj in ansiktet med Age Delay+ dagkräm – en rik dagkräm med SPF 15 som återfuktar i 24 timmar. Produkten ger en fastare hud och hälsosam lyster. Innehåller ceramid som främjar kollagenproduktionen, niacinamid för att jämna ut hudstrukturen och för att hjälpa till att stärka hudbarriären samt hyaluronsyra som ger djup och långvarig återfuktning och sheasmör som ger näring åt huden. Innehåller också UVA-skydd som förebygger tidigt åldrande och pigmenteringar.

På kvällen: Smörj in ansiktet med Age Delay+ nattkräm – en rik nattkräm som återfuktar i 24 timmar och som lämnar huden mjuk och len. Produkten lämnar en fräsch, hälsosam och strålande hud samt lugnar huden. Innehåller precis som dagkrämen ceramid, niacinamid och hyaluronsyra. Nattkrämen innehåller dessutom aminosyror som stimulerar cellförnyelsen under natten för en fräsch och strålande hud. Sheasmör ger intensiv näring åt huden. Passar både normal, torr och mycket torr hud.

Tips! För extra djup näring, kombinera dag- och nattkräm med ACO Renewing Face Oil.