Rostade morötter med fetaostkräm
Rostade morötter med fetaostkräm
Det perfekta tillbehöret!
4 portioner
Tid: 40 min
Du behöver
Rostade morötter
5 morötter
2 msk salvia
2 vitlöksklyftor, finhackade
olivolja
salt
1 citron
3 msk flytande honung
Fetaostkräm
1 paket fetaost
200 g grekisk yoghurt 10 %
Garnering
oliver
valnötter, rostade
sesamfrön
granatäppelkärnor
färsk mynta
Gör så här
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Skölj av morötterna och låt blasten sitta kvar. Halvera större morötter på längden.
3. Lägg morötterna, salvia och vitlök på en plåt. Pensla med olivolja och salta. Rosta i ugnen i 15 minuter.
4. Lägg citronhalvor på plåten och rosta i ytterligare 10 minuter.
5. Ta ut plåten och ringla honung över morötterna. Sätt in plåten i ytterligare 5 minuter.
6. Mixa fetaosten och blanda med yoghurten.
7. Servering: Lägg upp fetaostkrämen på ett serveringsfat.
8. Toppa krämen med morötterna, oliver, valnötter, sesamfrön, granatäppelkärnor och mynta.
9. Servera fetaostkrämen kall och morötterna ljumna.
Fler recept från City Gross hittar du här