Trendar: Nostalgi Livsberättelser Tips på svenska kriminalserier Intervju med Kim Kärnfalk Tjäna pengar på auktion Barnvänliga spaanläggningar i Sverige Feminas historia
ANNONSSAMARBETE MED CITY GROSS

Rostade morötter med fetaostkräm

14 aug, 2025
Morötter blir mjuka och goda när de rostas i ugnen. Servera med fetaostkräm och garnera med oliver, valnötter och granatäppelkärnor.
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto

Rostade morötter med fetaostkräm

Det perfekta tillbehöret!

Foto: Pontus Ferneman/City Gross

4 portioner
Tid: 40 min

Du behöver

Rostade morötter

5 morötter

2 msk salvia

2 vitlöksklyftor, finhackade

olivolja

salt

1 citron

3 msk flytande honung

Fetaostkräm

1 paket fetaost

200 g grekisk yoghurt 10 %

Garnering

oliver

valnötter, rostade

sesamfrön

granatäppelkärnor

färsk mynta

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Skölj av morötterna och låt blasten sitta kvar. Halvera större morötter på längden.

3. Lägg morötterna, salvia och vitlök på en plåt. Pensla med olivolja och salta. Rosta i ugnen i 15 minuter.

4. Lägg citronhalvor på plåten och rosta i ytterligare 10 minuter.

5. Ta ut plåten och ringla honung över morötterna. Sätt in plåten i ytterligare 5 minuter.

6. Mixa fetaosten och blanda med yoghurten.

7. Servering: Lägg upp fetaostkrämen på ett serveringsfat.

8. Toppa krämen med morötterna, oliver, valnötter, sesamfrön, granatäppelkärnor och mynta.

9. Servera fetaostkrämen kall och morötterna ljumna.

Fler recept från City Gross hittar du här