Sojamarinerad gurkrulle med räkröra och wasabi
Sojamarinerad gurkrulle med räkröra och wasabi
Perfekta plockmaten!
4 portioner
Tid: 45 minuter
Du behöver
Sojamarinerad gurka
1 stor gurka
2 msk japansk soja
1 msk risvinäger
1 tsk sesamolja
vita eller svarta sesamfrön för garnering
Räkröra
200 g skalade räkor
2 msk majonnäs
1 tsk wasabipasta (justera efter smak)
½ lime, saften
salt efter smak
svartpeppar efter smak
färsk koriander för garnering (valfritt)
Gör så här
1. Skala gurkan och skär och skär den längs med i tunna remsor med hjälp av en osthyvel eller en mandolin.
2. Lägg gurkremsorna i en skål och blanda dem med soja, risvinäger och sesamolja. Låt marinera i cirka 10-15 minuter.
3. Häll av spadet från räkorna och hacka dem fint.
4. I en separat skål, blanda de hackade räkorna med majonnäs, wasabipasta och limejuice. Smaka av och tillsätt mer wasabipasta om du vill ha en starkare wasabismak. Krydda med salt och svartpeppar efter smak.
5. Ta en marinerad gurkremsa och lägg en sked av räkröran längs ena kanten.
6. Rulla ihop gurkan till en rulle och fäst med tandpetare om det behövs för att hålla ihop den.
7. Upprepa processen med resten av gurkremsorna och räkröran.
8. Placera de färdiga gurkrullarna på ett serveringsfat och garnera med svarta och vita sesamfrön samt färsk koriander om önskat.
Fler recept från City Gross hittar du här.