Trendar: Nostalgi Livsberättelser Tips på svenska kriminalserier Intervju med Kim Kärnfalk Tjäna pengar på auktion Barnvänliga spaanläggningar i Sverige Feminas historia
ANNONSSAMARBETE MED CITY GROSS

Sojamarinerad gurkrulle med räkröra och wasabi

05 sep, 2025
Marinera tunna remsor av gurka med soja, risvinäger och sesamolja. Fyll med räkröra med wasabi och rulla ihop. Ett perfekt tilltugg!
För att spara den här artiklen måste du vara inloggadLogga in på ditt kontoellerSkapa ett konto

Sojamarinerad gurkrulle med räkröra och wasabi

Perfekta plockmaten!

Foto:Pontus Ferneman/City Gross

4 portioner
Tid: 45 minuter

Du behöver

Sojamarinerad gurka

1 stor gurka

2 msk japansk soja

1 msk risvinäger

1 tsk sesamolja

vita eller svarta sesamfrön för garnering

Räkröra

200 g skalade räkor

2 msk majonnäs

1 tsk wasabipasta (justera efter smak)

½ lime, saften

salt efter smak

svartpeppar efter smak

färsk koriander för garnering (valfritt)

Gör så här

1. Skala gurkan och skär och skär den längs med i tunna remsor med hjälp av en osthyvel eller en mandolin.

2. Lägg gurkremsorna i en skål och blanda dem med soja, risvinäger och sesamolja. Låt marinera i cirka 10-15 minuter.

3. Häll av spadet från räkorna och hacka dem fint.

4. I en separat skål, blanda de hackade räkorna med majonnäs, wasabipasta och limejuice. Smaka av och tillsätt mer wasabipasta om du vill ha en starkare wasabismak. Krydda med salt och svartpeppar efter smak.

5. Ta en marinerad gurkremsa och lägg en sked av räkröran längs ena kanten.

6. Rulla ihop gurkan till en rulle och fäst med tandpetare om det behövs för att hålla ihop den.

7. Upprepa processen med resten av gurkremsorna och räkröran.

8. Placera de färdiga gurkrullarna på ett serveringsfat och garnera med svarta och vita sesamfrön samt färsk koriander om önskat.

Fler recept från City Gross hittar du här.