Lars festade trots miljonskulder – lade 2000 kronor på dottern på ett år

23 mar, 2021 
Lars lade pengar på fest.
36-åriga Lars festade för 100 000 kronor varje år och samlade på sig miljonskulder.
Samtidigt lade han knappt några pengar alls på dottern – och står utan eget boende.
– Det är inte en sådan pappa jag vill vara. Jag vet inte hur det har blivit så, men jag har tänkt på mig själv i första hand, säger Lars i Lyxfällan.
Annons
Så lär du ditt barn om pengar – 5 tips från sparekonomenBrand logo
Så lär du ditt barn om pengar – 5 tips från sparekonomen

De senaste åren har Lars, 36, lagt pengar på dyra utlandsresor, lyxiga presenter till tillfälliga flickvänner och exklusiva middagar där notan för en utekväll kan hamna på 10 000 kronor.

Men samtidigt har han inte haft ekonomin för det, och dragit på sig mer än en miljon i skulder, berättar han i Lyxfällan. Lars har inte heller eget boende.

– Det är helt befängt egentligen. Han har festat upp en miljon kronor och står och berättar om det som om han hade köpt ett par byxor för mycket på rean, säger programledaren och ekonomen Magdalena Kowalczyk i Lyxfällan.

Lars anmäldes till programmet av sin kompis, som han också bor hos emellanåt. Vännen är besviken på Lars beteende och tycker att han borde skaffa ett eget hem och fokusera på sin dotter, som inte fått något av sin pappas spenderande.

Annons

– Han har en dotter också som han borde tänka lite mer på och lägga pengarna på henne i stället. Framför allt borde han skaffa en egen bostad dit hon kan komma som en trygg punkt, säger vännen i programmet.

Lars lade alla pengar på fest – knappt något på dottern

Under ett år lade Lars 100 000 kronor på lyxkonsumtion som fester och presenter – men under samma period fick dottern bara 2000 kronor.

– Det är inte en sådan pappa jag vill vara. Jag vet inte hur det har blivit så, men jag har tänkt på mig själv i första hand, säger Lars i programmet.

I en intervju med Aftonbladet fyra månader efter att programmet spelades in berättar Lars att han har tagit tag i sitt liv, och fått en bättre relation till sin dotter.

– Jag mår mycket bättre än innan. Då gick jag runt med ångest över hur jag skulle lösa det medan skulderna bara växte. Nu när jag fått hjälp känns det så mycket bättre. Visst känns det jobbigt att det kommer ta sån lång tid att bli skuldfri, men det är bara att kämpa på.

Annons