Trendar: KarriärDin ekonomiBostadBudgettipsSpartips

Resexpertens smarta knep – för att få tillbaka pengar

08 nov, 2021 
AvAino Oxblod
FotografTiktok/Pexels.
Självutnämnda resexperten Sam Jarman delar med sig av ett smart knep för att kunna få pengarna tillbaka på flygbiljetter.
Men samtidigt kritiseras han, och andra menar att knepet inte fungerar på alla flygbolag.
”När alla flygbolag ändrar sina resor nu, så kan det här vara praktiskt”, skriver Sam Jarman till klippet.
Annons
5 saker flygpersonalen stör sig på att du görBrand logo
5 saker flygpersonalen stör sig på att du gör

Amerikanen Sam Jarman har hittat ett knep för att få tillbaka pengar på flygbiljetter som egentligen inte är återbetalningsbara. I ett uppmärksammat klipp på sociala medier-plattformen TikTok – som har lyfts av The Sun – visar han, genom att gestalta ett telefonsamtal med en anställd på flygbolaget Delta, hur han går till väga.

– Om flygbolaget gör en markant schema-ändring och/eller en markant försening, så har jag rätt till en fullständig återbetalning, säger han i videon, och menar att det är det man ska säga när man pratar med kundservice för att få igen sina pengar.

Enligt tidningen The New Yor Times så har man enligt amerikansk lag rätt att få pengarna tillbaka om flygturen ändras ordentligt, och passageraren väljer att inte använda flygbiljetten. Problemet är att varje flygbolag själva får definiera vad som räknas som en markant schema-ändring, vilket kan göra det svårt att få tillbaka pengar ändå.

Annons

Kritiken mot resetipset

Bland kommentarerna är det flera som motsätter sig Sams knep.

”Jag jobbar på Delta kompis och ledsen, men det fungerar inte så”, skriver en person.

”Jag jobbar på JetBlue och det här stämmer inte. Det beror på vad för typ av försening det är och hur lång”, menar en annan.

”Det är så mycket mer än så. Det är ganska töntigt att han försöker få det här att framstå som att det fungerar.”

Andra personer i kommentarsfältet tackar för tipset, och tror att det kan vara bra att veta för framtida förseningar. Knepet fungerar främst om resorna ställs in på grund av dåligt väder eller för att det inte finns tillräckligt med personal – något många flygbolag har problem med efter pandemin.

”När alla flygbolag ändrar sina resor nu, så kan det här vara praktiskt”, skriver Sam Jarman till klippet.

The Storytellers – Lyssna med SannaBrand logo
The Storytellers – Lyssna med Sanna
Annons