flygkudde resväska
Lättare restriktioner från den 15 juli - detta gäller för steg 3
1:12

Efter reklamen: Lättare restriktioner från den 15 juli - detta gäller för steg 3

(1:12)

Slå på ljud

Sakta men säkert börjar världen återgå till hur den har varit. Efter att Eurovision song contest kunde hållas med publik utan ökad smittspridning har matcherna i fotbolls-EM för herrar haft publik i olika utsträckning på läktarna, och runt om i världen öppnar länderna upp och lättar på restriktioner.

Lättade restriktioner och öppnade gränser gör att allt fler bokar eller i alla fall planerar flygresor – men innan du kliver ombord på flygplanet för att resa på weekend eller sommarsemester, så finns det ett smart knep att ta del av.

Vi är många som använder oss av en nackkudde när vi flyger långt. Alla känner till dem – den U-formade kudden som antingen är uppblåsbar eller stoppad av något mjukt material, och som ska göra det lättare att sova bekvämt på planet.

Därför tillbringar Pernilla Wahlgren semestern utan nya partnern Christian

Mannen visar: Vi har gjort fel i alla år

Nu sprids en video på TikTok där användaren Sidneyraz avslöjar att de flesta använder nackkudden på fel sätt. Videoklippet har setts över tolv miljoner gånger, och har rubriken: ”Du kan faktiskt sova på planet”. I videon menar han att nackkudden ska användas bak och fram.

– Det här är något jag önskar att jag vetat innan jag fyllde 30. Resekuddar ska man ha framtill. Mm, jag har det så bekvämt, säger han i videon och visar hur han sätter kudden under hakan i stället för bakom nacken.

10 plagg du aldrig bör bära på ett flyg - enligt kabinpersonalen!

Bland kommentarerna är det många som tycker att mannen kommer med ett riktigt bra tips, och är chockade över att de har gjort fel.

”Det här är antagligen varför jag alltid har tyckt att de är så obekväma”, skriver en person.

”Japp, har man de bak så puttar de huvudet framåt på ett konstigt sätt, och är man kort och sätet är upprätt är det ännu värre”, skriver en annan.

”Det här är så logiskt så varför är jag så chockad”, undrar en tredje.

Mest läst