Jennifer Anistons bästa frisyrer genom tiderna
1:37

Efter reklamen: Jennifer Anistons bästa frisyrer genom tiderna

(1:37)

Slå på ljud

För frånskilda pappan Greg Wickherts från Colorado i USA var det viktigt att hans dotter Izzy skulle kunna få hjälp med allt hos honom, som hon får hjälp med veckorna hon bor hos sin mamma. Det mesta var inget problem – han kunde laga mat och ta hand om sin dotter lika bra som sitt ex. Det enda Greg insåg skulle bli ett allt större problem ju äldre dottern blev var håret. Han visste helt enkelt inte hur man sätter upp hår i olika frisyrer.

– Jag ville inte klippa hennes lugg och få henne att vara en pojkflicka för alltid. Jag ville vara en mer engagerad förälder, och hon ville vara en tjejig tjej, säger Greg Wickherts.

Dottern förlamades – då byggde pappan en hemgjord rullstol

Men för att kunna möta sin dotters behov insåg pappan att han skulle behöva lära sig att hålla på med hår, och skrev därför in sig på en kurs på den lokala skönhetsskolan, där han fick lära sig att sätta upp hår i olika frisyrer.

Stylar dotterns hår

Greg blev förvånad över hur relativt lite det krävdes för att sätta upp håret snyggt, exempelvis i en elegant knut.

– Det chockade mig hur enkelt det var att göra en knut. Jag trodde det var något superspeciellt, liksom riktigt invecklat, speciellt den där man inte drar igenom hästsvansen. Jag tänkte ”Herregud, det var jättefint för något så enkelt”. Jag tror inte många killar vet att det är så enkelt.

Kärleksparet återförenas efter 75 år ifrån varandra

Idag har Greg Wickherts över 20 000 följare på Instagram, där han går under namnet ”The hair dad”. Där visar han upp frisyrerna han gör på sin dotter, som nu har hunnit bli lite äldre.

– Det handlar inte om perfektion. Det handlar om att vara närvarande. Att styla min dotters hår är ingen tävling. Det handlar bara om att hon ska känna sig självsäker, känna sig stolt. Och det är ett bra sätt att bygga relationen till sina barn.

Källa: Jumble joy.

The Storytellers – Lyssna med Louise
5:00

Efter reklamen: The Storytellers – Lyssna med Louise

(5:00)

Slå på ljud
Mest läst