Ensamstående pappan lärde sig styla hår för dotterns skull

02 dec, 2021 
AvAino Oxblod
FotografInstagram.
Frånskilda pappan Greg Wickherts insåg att han inte kunde hjälpa sin dotter att sätta upp håret när hon bodde hos honom.
Därför valde han att skriva upp sig på en hårkurs för att lära sig – och nu kallas han för ”The hair dad”.
– Jag ville vara en mer engagerad förälder, och hon ville vara en tjejig tjej, säger Greg.
Annons
Jennifer Anistons bästa frisyrer genom tidernaBrand logo
Jennifer Anistons bästa frisyrer genom tiderna

För frånskilda pappan Greg Wickherts från Colorado i USA var det viktigt att hans dotter Izzy skulle kunna få hjälp med allt hos honom, som hon får hjälp med veckorna hon bor hos sin mamma. Det mesta var inget problem – han kunde laga mat och ta hand om sin dotter lika bra som sitt ex. Det enda Greg insåg skulle bli ett allt större problem ju äldre dottern blev var håret. Han visste helt enkelt inte hur man sätter upp hår i olika frisyrer.

– Jag ville inte klippa hennes lugg och få henne att vara en pojkflicka för alltid. Jag ville vara en mer engagerad förälder, och hon ville vara en tjejig tjej, säger Greg Wickherts.

Men för att kunna möta sin dotters behov insåg pappan att han skulle behöva lära sig att hålla på med hår, och skrev därför in sig på en kurs på den lokala skönhetsskolan, där han fick lära sig att sätta upp hår i olika frisyrer.

Annons

Stylar dotterns hår

Greg blev förvånad över hur relativt lite det krävdes för att sätta upp håret snyggt, exempelvis i en elegant knut.

– Det chockade mig hur enkelt det var att göra en knut. Jag trodde det var något superspeciellt, liksom riktigt invecklat, speciellt den där man inte drar igenom hästsvansen. Jag tänkte ”Herregud, det var jättefint för något så enkelt”. Jag tror inte många killar vet att det är så enkelt.

Idag har Greg Wickherts över 20 000 följare på Instagram, där han går under namnet ”The hair dad”. Där visar han upp frisyrerna han gör på sin dotter, som nu har hunnit bli lite äldre.

– Det handlar inte om perfektion. Det handlar om att vara närvarande. Att styla min dotters hår är ingen tävling. Det handlar bara om att hon ska känna sig självsäker, känna sig stolt. Och det är ett bra sätt att bygga relationen till sina barn.

Källa: Jumble joy.

The Storytellers – Lyssna med LouiseBrand logo
The Storytellers – Lyssna med Louise
Annons