En skilsmässa kan vara ömsesidig, utdragen eller skapa stora sår som tar lång tid att läka. Oavsett hur skilsmässan går till så innebär den en stor omställning, inte bara för de två parterna, utan även för barn och resten av familjen. Här följer 10 kända personers egna ord om sina känslor vid skilsmässan, vissa hjärtskärande och många fyllda av sorg.

1. Isabella Löwengrip

”Många skulle se ett äktenskap som inte håller som ett stort misslyckande, men jag gör inte det. Jag är inte så hård, jag dömer inte mig själv, utan jag tänker mer: vi hade fantastiska år tillsammans och nu så funkar det inte mer. Men vi kommer att ha en relation livet ut ändå, på grund av barnen”, sa Isabella Löwengrip om sin skilsmässa från Odd Spångberg till Femina.

2. Nicole Kidman

”Jag tror att en skilsmässa är svår för alla. Det är en mardröm och du kan inte låtsas att du mår bra. Vissa dagar mår du bra och andra dagar mår du inte bra”, sa Nicole Kidman om hennes skilsmässa från Tom Cruise till Oprah.

Få våra snabba, enkla och supergoda recept direkt i din inkorg - klicka här!

3. Martina Haag

”Det är jätteviktigt att prata om skilsmässa, det är en jättestor sorg. Man förstår inte hur otroligt tungt det är att skilja sig förrän man är där. Man kan inte för sitt liv fatta hur fruktansvärt det är. Det tar så lång tid att bli glad igen. Sen kanske jag är en sådan som är jättedålig på att skilja mig. Jag trodde ett tag att jag aldrig skulle kunna ställa mig upp igen liksom”, sa Martina Haag om sin skilsmässa från Erik Haag i podcasten Värvet enligt Expressen.

4. Jennifer Aniston

”Det finns många stadier av sorg. Det är ledsamt, något kommer till sitt slut. På ett sätt öppnar det dig, det öppnar dig till att känna. När du försöker undvika smärtan skapar det större smärta”, sa Jennifer Aniston om sin skilsmässa från Brad Pitt till Vanity Fair.

5. Scarlett Johansson

”Jag känner att jag vet mer om vad jag behöver och vad jag vill ha i ett förhållande. Nu har jag fler verktyg för att kommunicera, inte bara till min partner, utan även till mig själv. Det är nödvändigtvis inte en reflektion av den jag var gift med eller vad som hände med mitt äktenskap, utan snarare var jag var i livet”, sa Scarlett Johansson om sin skilsmässa från Ryan Reynolds till Glamour. Nyligen meddelade skådespelerskan att hon separerar för andra gången, denna gång från maken Romain Dauriac.

6. Anitha Schulman

”Det har kostat mig enormt mycket och jag vet fortfarande inte om det var värt det. På samma sätt som det tar tid att komma fram till ett sådant beslut så går det inte heller att tvätta bort alla känslor ur kroppen på ett par månader. Även om kärleken är död så finns det kemiska spår i mig som tillhör någon annan”, sa Anitha Schulman om sin skilsmässa från Calle Schulman till Mama.

7. Jessica Simpson

”Det var som ett dödsfall i familjen. Du går igenom sorgeprocessen, sedan kommer revolten och plötsligt måste du hitta ett liv för dig själv”, sa Jessica Simpson om sin skilsmässa från Nick Lachey till Glamour.

8. Niclas Wahlgren

”Jag blev lämnad. Och det får man acceptera, men jag kan inte säga att det är kul eller bra. Lyckliga skilsmässor, vad är det? Jag tror inte det finns några sådana, det här är absolut inte en sådan. Visst har jag hört och sett spekulationer som att ”han har nog varit otrogen” eller ”han har nog slagit henne” men det är så långt ifrån jag man kan komma. Det känns viktigt att få säga sanningen bakom vår skilsmässa är att hon tröttnade på mig. Det är väldigt ledsamt, men det är sanningen”, sa Niclas Wahlgren om sin skilsmässa från Laila Bagge till Hänt.

9. Robin Wright

”Skilsmässa i sig, och med barn inblandade, är förödande. Värre än så. En av orsakerna till att vi blev ihop och gjorde slut så många gånger var att vi försökte hålla ihop familjen. Vi gjorde det under en lång tid”, sa Robin Wright om sin skilsmässa från Sean Penn till Telegraph.

10. Camilla Läckberg

”I båda fallen var skilsmässorna till 100% mitt beslut. Och motparten ville inte skiljas alls. Vilket är lättare på ett sätt för den som väljer, men svårare på ett sätt. Det är ett tungt ansvar att bära och ligger mycket vånda och mycket tid och fundering bakom”, skrev Camilla Läckberg om sina skilsmässor på sin blogg.

Foto: IBL

 

Läs även:

Brad Pitt om skilsmässan: ”Jag drack för mycket – det blev ett problem”

Maria Sveland: ”Bakom varje framgångsliv kvinna hittar du ofta en skilsmässa”

18 kvinnor berättar: ”Så gjorde vi med ringarna efter skilsmässan”

Mest läst