Trendar: SjälvkänslaPsykisk ohälsaKärlekRelationsrådVänskap

10 saker alla som haft ett distansförhållande känner igen

08 dec, 2015 
AvFemina
Annons
kundservice-telefon

1. När du i princip är hög på kärlek

Ta känslan av att vara nykär och multiplicera den med tusen. Precis så känns det att bli förälskad i någon som inte bor där du bor, eftersom du inte kan få utlopp för dina känslor.

2. När hela livet går ut på att skicka SMS

Det enda sättet du kan visa hur du känner är med sms och emojis. Varenda brum från mobilen blir en liten glädjefest – förutom när det är din mobiloperatör som bara vill önska glad påsk. Och när det dröjer för länge mellan brummen är du övertygad om att det värsta har hänt.

3. När du alltid är någon annanstans

Plötsligt märker du att hjärtat jämt är på en helt annan plats och hjärnan i en helt annan tid. Du tänker på nästa gång ni ska ses och hur det kommer vara.

Annons

4. När du räknar om alla kostnader i biljetter

Så precis som när du var barn och räknade alla priser i hur många Bugg-tuggummin de motsvarade börjar du nu omvandla alla omkostnader i tåg- och flygbiljetter. Visst, du kommer fortfarande gå på din syrras möhippa – men inte utan att tänka ”jaha, det här är en tur-och-retur-biljett”.

5. När förväntningarna blir skyhöga

Ju längre tid som går utan att ni ses, desto mer övertygad blir du om att allt i livet vore hur lätt som helst om ni bara var tillsammans. Och även om din hjärna vet att ingen levande människa är lika fantastisk som 90-procentig rea på Marc Jacobs-väskor, så är ditt hjärta övertygad om att det är precis så fantastisk din partner är.

6. När du får den stora nojan

Det är här någonstans svartsjukan kommer in. Du ser rivaler överallt, särskilt på sociala medier där varje gillamarkering och kommentar från någon okänd känns som en kall spark i hjärtnerven.

Annons

7. När du blir Julia Roberts

Så för att bräda alla rivaler (som troligtvis inte ens finns) blir du en mästare på stora kärleksförklaringar och irrationella handlingar. Skicka presenter med posten? Absolut! Överraska med att dyka upp en dag tidigare? Självklart! Planera ett frieri? Du är inte långt ifrån…

8. När Skype är din bästa vän

Som tur är finns Skype. Det blir ert sätt att få quality time, även om det är en skärm emellan.

9. När ni äntligen får träffas

Det är svårt att förklara den där stunden utan att bli larvig – ni som fattar, fattar.

10. När du vägrar släppa taget

Efter att ni lyckats klämma in flera veckors kärlek, skratt, gråt och gräl på bara några dagar kommer den där stunden när ni står på en perrong eller flygplats och ska säga hej då. Ni har liksom glömt bort hur länge ni stått där och kramats. Ni vet bara att ni inte vill släppa taget.

AV MATS BAX


Missa inte att läsa:

Annons