Trendar: SjälvkänslaPsykisk ohälsaKärlekRelationsrådVänskap

4 anledningar att äta avokado oftare

11 apr, 2016 
AvFemina
Varje avokado är som en guldgruva fylld av nyttigheter. Här listar vi fyra anledningar att äta mer avokado.
Annons
avocado

Avokado är inte bara nyttigt och gott, du äta ganska mycket av det med gott samvete!

1. Nyttiga fetter

Avokado innehåller samma enkelomättade och nyttiga fetter som till exempel olivolja. Fetter som är skonsamma mot hjärtat och tillsammans med avokadons fibrer kan göra dig mindre sötsugen, minska din hunger och få dig att småäta mindre.

2. Näringsguldgruva
Utöver avokadons enkelomättade fetter innehåller den massor av mineraler, flera essentiella aminosyror, fibrer, omega 3, vitamin B,C, E och K, för att nämna några. En riktig guldgruva med andra ord.

3. Skyddar mot sjukdomar
Avokado är riktig supermat och skyddar mot hjärtsjukdomar, diabetes, cancer och hjärnsjukdomar. Alla fibrer, näringsämnen och nyttiga fetter kan också verka positivt för ditt kolesterol, hjälpa till att reglera blodsockret och skydda mot inflammationer.

Annons

4. Gott till mycket
Avokadons goda smak får vi absolut inte glömma. Den passar lika bra i sallader och smoothies som på varma mackor och till och med i efterrätter! Eller varför inte testa vårt recept på krämig avokadopasta!

Av: Hemmets
Foto: Colourbox

Gilla oss på Facebook för fler tips

[socializer-facebooklikeshare href=”https://www.facebook.com/femina.se/” layout=”standard” action=”like” showfaces=”true” share=”false” width=”320″]

Annons