Fem tips för att bli lyckligare i sitt förhållande
5 tips för att skapa en lyckligare kärleksrelation 2021
Slå på ljud

Oavsett om ditt kärleksår har varit lugnt och stabilt eller fartfyllt och svajigt behöver de flesta relationer stundom tas om hand. Här är fem tips på effektiva handlingar som stärker romansen och gör förhållandet mer roligt och hållbart:

1. Ge varandra den bästa versionen av er själva

Det är lätt hänt att vi ger resterna av oss själva till den vi valt att dela livet med. Vi kommer hem från jobbet och slänger på oss morgonrocken, för att en kort stund senare somna i soffan. Det härliga, engagerande och sprudlande jaget sparar vi till när vi är tillbaka på jobbet eller umgås med våra vänner. Men stopp och belägg – 2019 är året då ni ger den bästa versionen av er själva till varandra.

Det betyder inte att ni inte får spendera tid i soffan, utan att ni främjar varandra och är nyfikna – samtidigt som ni bemöter varandra med en positiv och härlig attityd. Prioritera kvalitetstid och uppskatta varandras närvaro.

2. Prata kontinuerligt om era drömmar – och peppa varandra

Du och din partner ska vara varandras största supportrar. Så visa att det är så genom att kontinuerligt prata om drömmar och mål. Var nyfiken på vad som försiggår i din partners hjärnkontor och var noga med att visa att du finns där för att peppa och stötta. Det kommer stärka era kärleksband och göra vardagen betydligt mer härlig.

3. Avsätt ett nyårslöfte med fokus på er relation

Alla par har saker de stör sig på med varandra. Det kan vara att man alltid lämnar tomma mjölkpaket i kylskåpet eller att man aldrig går ut med soporna. Oavsett vad det är – avsätt tid för att gemensamt gå igenom era respektive irritationsmoment och välj tillsammans ut varsin grej som ni bestämmer er för att ha som nyårslöfte. För relationens skull!

4. Sluta aldrig att värdesätta varandra

Vårda det ni har skapat tillsammans och var noga med att berätta hur mycket ni tycker om och uppskattar varandra. Att ofta uttrycka kärlek och tillgivenhet stärker relationen. Och att visa att du bryr dig genom små enkla gester betyder mer än du kan ana. I grund och botten handlar allting om närvaro.

5. Var själviska

Det är vanligt att vi får dåligt samvete så fort vi planerar att göra någonting för oss själva. Men inte under 2019! Nej, det är året då vi lär oss att egentid, oavsett om det handlar om en timme på gymmet eller en weekendresa tillsammans med kompisarna, faktiskt gör ens förhållande gott. Genom att komma bort och göra saker för oss själva får vi energi – samtidigt som vi får sakna och lär oss att uppskatta det vi har.

Artikelinspiration: Huffington Post
Foto: IBL

Läs mer:

Experten: Därför behöver otrohet inte vara slutet på relationen

8 saker ni gör innan läggdags som kan förstöra er relation

22 saker som alla par bör göra tillsammans minst en gång i livet

Mest läst