Trendar: SjälvkänslaPsykisk ohälsaKärlekRelationsrådVänskap

5 vanliga misstag vi gör när vi letar efter en partner

12 feb, 2018 
AvHanna Carlsson
Dejtar du ofta men tycks aldrig hitta rätt eller lever du i en relation där du vet att ert partnerskap bara är temporärt? Att hitta kärleken är inte alltid enkelt. Här är de vanliga misstagen vi gör när vi letar efter en partner.
Annons

Att hitta kärlek är inte alltid det lättaste. Kör du fullt ut med nätdejting och singel-event men träffar aldrig rätt? Eller lever du efter mottot ”är det meningen så händer det” men det har gått flera år och ditt kärleksliv är oförändrat? Här listar kropps- och samtalsterapeuten Daniella Gordon, aktuell med boken ”Kärlek på allvar”, de vanligaste misstagen vi gör när vi letar efter en partner.

1. Du letar fel hos potentiella partnerns för att slippa gå in i en relation

Anledningen till att du ständigt letar efter misstagen är för att du  är rädd att släppa singellivet och du har inte frågat dig själv vad du verkligen vill ha. Du behöver jobba mer på dig själv och vad du vill ha ur dina relationer. Om du kan vara lycklig med dig själv så kommer din relation göra dig lyckligare.

2. Du har svårt att ge någon en andra chans. 

Du letar efter perfektion. Och du är snabb på att döma. Detta är också en försvarsmekanism för att du inte vågar släppa det trygga singellivet som du samtidigt vill bort ifrån. Ge din dejt en chans! 90 procent av dem som lever i lyckliga relationer säger att det tog minst fem dejter innan de kände att relationen hade potential.

Annons

3. Du dras till personer som inte är seriösa och inte vill satsa på en relation

Om du inte tror att du är värd att bli älskad så ser du också till att du får rätt. Du är inte mottaglig. Om du alltid träffar personer som inte är tillgängliga utan ”försvinner”, ta reda på hur du prioriterar dig själv i relationer med andra. Om du ständigt är i förhållanden där den andra aldrig vill satsa på ert förhållande är det dags att känna efter hur mycket du värdesätter dig själv.

4. Du har relationer med personer som redan är upptagna

Toxiska relationer förblindar oss från att se möjligheterna i våra liv. Vi väljer ofta att stanna kvar i en dålig relation med någon som i alla fall ger oss lite kärlek framför att vara ensamma. Att vi stannar kvar i dessa förhållanden beror på att vi inte tror att vi kan få det bättre, eller att vi tror att vi inte förtjänar riktig kärlek. Om du låter någon manipulera dig, ”använda” dig eller bete sig illa mot dig, då behöver du fråga dig själv vad din relation till din partner reflekterar i din relation till dig själv.

Annons

5. Du är passiv och tror att du kommer att träffa någon om det är ”meningen”

Du väntar på att kärleken ska komma till dig istället för att skapa den. Framgång i kärlek är en investering, den kräver att du jobbar på den och kliver ur din bekvämlighetszon. Det som gör att du hittar en partner är att du hittat dig själv och faktiskt går ut och anstränger dig.

Artikeln publicerades först på MåBra.

Läs även: Det här är den bästa åldern att träffa sin livspartner

Annons