Att möta din kärleks familj för första gången kan vara både nervkittlande och förväntansfullt. Men när allt kommer till kritan så finns det egentligen bara två sätt det kan utspela sig på: Antingen så gillar de dig eller så gör de inte det. Förhoppningsvis går det vägen men ibland blir det dock inte som man har tänkt sig. Nedan har vi listat sju saker du kan kolla efter om du vill veta i fall din partners familj tycker om dig på riktigt – och du vill slippa fråga rakt ut!

Hur vet jag att min partners familj tycker om mig?

1. Du blir inbjuden till familjemiddagar

Om du blir inbjuden till tillfällen där de flesta i familjen är samlade, så som söndagsmiddagar, födelsedagar och kanske nyår – ja då tycker de förmodligen om dig väldigt mycket.

Men sitter du ensam hemma på dagar som anses som extra speciella kanske du ska fråga dig varför du inte är med din partner och hans familj. Fanns det verkligen ingen plats i bilen i år igen?

2. Ni har bytt telefonnummer

Är de intresserade av att hålla kontakten med dig, även när din partner inte är i närheten? Det är ett bra tecken, ta vara på det. Försök även att komma ihåg att de bara vill dig väl när de sedan börjar ringa dig – hela tiden.

3. De hör av sig direkt till dig

Även när din partner inte agerar mellanhanden längre så hör de av sig för att se hur du mår. Det betyder ofta att de bryr sig, inte bara för att du är tillsammans med någon i deras familj, utan om dig personligen.

4. Ni utbyter viktig information

Om dina svärföräldrar vet saker om dig, som vad du gör på fritiden, vad du pluggar eller arbetar med, var du växte upp eller andra saker som är viktiga för dig. Ja, då är de intresserade av dig på riktigt och då har de lyssnat när du pratat.

De kanske inte behöver veta vilken favoritfärg du har men om de inte ens vet vad du jobbar med kanske du ska fundera en extra gång. Är det du som är ointresserad av deras frågor eller är de helt enkelt inte intresserade av dig?

5. Du får vara med i familjebilder

Kort och gott: Det är inte längre du som står bakom kameran – utan du är faktiskt med i bilden.

6. De är genuint glada att se dig

När du kommer hem till din partners familj och omfamnas med en kram och fina tillrop, då kan du vara säker på att de tycker om dig. Det är stor skillnad på ett stelt leende och en värmande omfamning. Ja, vi tror du vet vad vi menar.

7. Du känner det på dig

Ofta kan man känna kärlek utan att den nödvändigtvis måste uttalas högt. Magkänslan brukar ofta ha rätt så våga lita på den.

Om du har en känsla av att din partners familj kanske inte tycker om dig är det bäst att ta upp det. Börja med att prata med din respektive och fråga om hen vet något. Ibland kan det handla om ett missförstånd som kanske är enklare att lösa än vad du tror.

Bildkälla: TT/IBL

Artikelinspiration: Girl´s Life

Läs mer:

Ny studie: Här är det vanligast att vi hittar kärleken

Kärlekssjuk? 3 negativa effekter av kärlek

5 saker du aldrig ska offra i en kärleksrelation

Mer läsning

Femina