tecken på att det kommer ta slut

Kommer din relation ta slut? Här är 7 tecken:

1. Du känner dig ensam

Om relationen knakar i fogarna är det lätt att du känner dig ensam och isolerad. Du kanske känner att din partner inte lyssnar på eller förstår dig och har slutat öppna upp dig för honom eller henne. Detta är ett vanligt tecken på att relationen är i fara.

2. Ni har slutat ha roligt ihop

Om du tänker tillbaka på de härligaste och mest minnesvärda stunderna du upplevt de senaste månaderna – och knappt någon av dem involverar din partner – kan det signalera att något inte står rätt till. En relation innebär både upp-och-nedgångar och ett gemensam tillvaro kan naturligtvis inte alltid vara rosenskimrande. Men trots att saker som jobbstress, hushållssysslor och familjeansvar kan tynga ner vardagen måste ni också kunna skratta och ha roligt tillsammans, för att tanka ny energi.

Läs även: 16 varningstecken på att du lever i en ohälsosam relation

3. Det var länge sedan ni hade sex

Sex är långt ifrån det viktigaste i en relation och det finns många par som lever i ”vita” äktenskap – vilket inte behöver vara något problem om båda är nöjda med upplägget. Men om du gör allt för att undvika sex och känner att du inte längre tänder på din partner, kan det vara ett tecken på djupare problem.

4. Ni har slutat bråka

Att ständigt hamna i konflikter med din partner kan visserligen i sig vara en signal om att relationen svajar – men att ni helt och hållet slutat gräla kan också vara ett varningstecken. Det kan nämligen tyda på att ni helt gett upp hoppet om att reparera relationen – eller att ni håller inne med missnöjet av rädsla för att bråken ska urarta. I en sund relation måste ni våga vädra era åsikter.

5. Ni vägrar söka hjälp

Om ni har det dåligt men ändå inte kan förmå er att testa parterapi, familjerådgivning eller annan hjälp kan det vara fara å färde. Det pekar nämligen på att ni inte är villiga att kämpa för att lösa problemen.

Läs även: Det finns 4 typer av kärlekspar – vilken är ni?

6. Ni flirtar med andra

Om du eller din partner börjat söka bekräftelse på annat håll – till exempel genom att oftare gå ut på krogen, börja sms:a med exet eller flirta på nätet – bådar det inte gott för förhållandet. Även om det inte leder till regelrätt otrohet tyder det på att något är fel.

7. Ni har varit olyckliga under en längre tid

Ett uppbrott kommer sällan som en blixt från klar himmel utan beror snarare på att missnöjet byggs upp under en längre tidsperiod. Om ni inte haft det bra ihop på länge – månader eller kanske rentav år – är det läge att antingen konfrontera problemen eller avsluta relationen.

Foto: Shutterstock

Källa: WomensDay.com

Läs även:
Lever ni i en A- eller H-relation?
18 kvinnor berättar: Så gjorde vi med ringarna efter skilsmässan
”Skilsmässan gjorde mig utfattig – så reste jag mig igen”

Mest läst