Trendar: SjälvkänslaPsykisk ohälsaKärlekRelationsrådVänskap

Ann Wilson efter utmattningen: Vi måste visa våra sanna jag

17 nov, 2017 
AvFemina
Främst känner vi henne som dansprofil, men i dag ser sig Ann Wilson mer som affärskvinna med många ben att stå på. Så många att livet snurrat på för fort ibland …
Annons

För fyra år sedan blev Let’s Dance-profilen Ann Wilson en av de många kvinnorna i statistiken som drabbades av utmattning. Efter en tid med väldigt mycket jobb i kombination med skilsmässa sa kroppen ifrån.

– Till slut var det bara stress kvar. Det krävdes tre månaders sjukskrivning och enormt mycket sömn för att jag skulle hitta tillbaka till mig själv och börja fungera igen. Inse att jag inte är oersättlig.

Hon tycker att hon gjort det nu, att harmonin finns där. Och att hon lärt sig mycket om riskerna med hur vi lever i dag.

– Det är så viktigt att vi pratar om psykisk hälsa med varandra. Vi måste våga visa våra sanna jag, inte bara en massa giftigt perfekta bilder som bidrar till mer stress.

Men man behöver inte stanna upp allting bara för att man snubblat till, vad blir det då kvar? Jag springer fortfarande framåt och jag vill se och uppleva saker, men jag unnar mig att köra i den långsamma filen då och då. Det är det jag vill inspirera andra kvinnor till, att behålla kärleken till livet men maxa lagom.

Hela intervjun med Ann Wilson finns i FEMINA nr 12/2017 som i butik just nu!

AV KATARINA DANIELSSON

FOTO HELÉNE LINSJÖ

Läs även

Annons