Trendar: SjälvkänslaPsykisk ohälsaKärlekRelationsrådVänskap

Boosta din smoothie

31 aug, 2015 
AvAnna Bachmann
färgglada smoothies mot mörk bakgrund
Annons

Bipollen

Bipollen är klumpar av hanfröer och nektar från växter som blivit besökta av bin. Innehåller otroligt många näringsämnen som aminosyror, flera vitaminer, enzymer, flavonoider och mineraler. Perfekt som topping på en grön mango smoothie.

Cannellinibönor

Om du vill ha en matigare smoothie så ska du testa att mixa blötlagda och kokade cannellinibönor med de övriga ingredienserna. Bönorna i sig ger ingen smak utan bidrar bara till en tjockare konsistens och lite extra naturlig protein.

Blast och ogräs

Brukar du slänga blasten från morötter eller rödbetor? Ta tillvara på dem i stället! Blasten har god smak och om du mixar den fint så tänker du inte på att det är blast du äter. Tänk bara på att skölja den noga. Nässlor, groblad, kirskål och maskros är också fulla med nyttigheter och perfekta att blanda ner i en ”ogräs” smoothie.

Grön matcha

Matcha är ett grönt te laddat med antioxidanter som stöttar immunförsvaret, ger skön energi samtidigt som det lugnar sinnet och ser till att matsmältningen fungerar som den ska. Det gröna pulvret fungerar utmärkt att blanda ner i en smoothie. Använd gärna mandelmjölk som bas och smaksätt med en gnutta kokossocker. 3 recept med matcha.

Annons