Trendar: SjälvkänslaPsykisk ohälsaKärlekRelationsrådVänskap

Carin da Silva: ”Dansläraren bad mig gå ner i vikt”

02 sep, 2020 
AvMarcus Alm
FotografEero Hannukainen/TT
Före detta dansstjärnan från let's dance Carin da Silva
I en intervju berättar dansaren om sitt nya liv i Bryssel, drömmarna om ett eget hundcenter , om pinsamma stunder i arbetslivet och kroppshetsen i dansvärlden.
– När jag var 16 år tog min danslärare mig åt sidan och sa att jag behövde gå ner i vikt.
Annons

I samband med att den före detta Let's dance-dansaren Carin da Silva presenterades som vår systertidning Måbras nya bloggare så öppnade hon upp om vem hon egentligen är i dag – efter succéåren som programledare i både tv och radio som följt efter flera år som proffsdansare i Let's dance. Bloggen hittar du här.

Carin da Silva: Jag är filterlös

I bloggen, som hon nu startar efter att ha drivit en populär mammablogg i hela sju år, tänker Carin da Silva visa att hon är mer än "mamma Carin" – och planerar att visa upp både livets bra och dåliga sidor. Dessutom har hon planer på att göra humoristiska sketcher. Hennes liv utgår nu från Bryssel eftersom hennes make jobbar inom EU. Tack vare att den svenska skolan finns i Bryssel och Carins arbetsliv utgår från internet, var det aldrig någon tvekan kring om familjen skulle packa väskorna och åka när maken erbjöds jobbet ifjol.

Kroppshetsen i dansvärlden

Efter flera år som proffsdansare och en uppväxt inom dansvärlden så har Carin da Silva en unik inblick i det utseende- och vikthets som finns där. Själv menar hon däremot att hennes relation till träning och hälsa är mer normal.

Annons

– Den har alltid varit sund, vilket inte är jättevanligt för dansare. Jag var smal som liten, men i puberteten gick jag från flicka till kvinna väldigt snabbt, säger Carin da Silva till Måbra.

Men att ha en sund relation till sin egen kropp var inte självklart – åtminstone inte om danslärarna fick säga sitt.

– När jag var 16 år tog min danslärare mig åt sidan och sa att jag behövde gå ner i vikt. Min mamma hörde detta, reste sig, tog min hand och sa "Carin, hit ska du aldrig komma tillbaka".

Sagt och gjort – Carin och hennes mamma satte aldrig sin fot där igen, något Carin är tacksam över än i dag och kan uppskatta sin kropp precis som den är.

Drömmer om ett hundcenter

Förutom familjen och dansen så är hundar en av Carin da Silvas största passioner i livet. Efter att ha drivit ett hundcafé i några år tidigare i livet, drömmer hon nu om att öppna ett center som tar hand om hemlösa hundar. Och kanske skulle det passa bra att arbeta med djur som inte kan läsa mail. När Carin skulle göra sin första dag på radion råkade hon skriva en bokstav fel till sin chef – och det blev minst sagt generande.

Annons

– Inför min första dag på jobbet skrev jag "Jättekul! Då ses vi imorgon". Trodde jag. När han svarade "jag blev lite generad över ditt svar" såg jag att jag råkat skriva "Jättekuk!".

Efter en succékarriär inom media och nu ett familjeliv med barn och man så är Carin da Silva säker: Nu är den bästa tiden i hennes liv.

– Jag trivs i att vara mamma, även om det är krävande. Jag lever här och nu, jag tänker inte så mycket på framtiden och reflekterar inte bakåt. Självklart var det väldigt roligt under Let's dance, men i dag blir jag trött bara jag tänker på att vi festade fyra gånger i veckan. Hur orkade jag?!

Källa: Måbra

Läs mer:

Annons