Konstnären och mångsysslaren Carolina Gynning och sambon Alexander Lydecker har varit tillsammans i åtta år och har två döttrar tillsammans. I ett inlägg på Instagram berättade Carolina Gynning att paret ska separera.

”Jag och Alexander har gemensamt bestämt oss för att gå skilda vägar. Det är tungt att ta sig igenom en separation men vi gör vårt bästa för att allt ska bli så bra som möjligt för våra älskade döttrar & vi kommer fortsätta umgås tillsammans som vänner. Vi kommer inte kommentera detta vidare och hoppas att det kan respekteras.”

I en kommentar till Expressen, där Lydecker arbetar som annonsdirektör, säger ex-paret i ett gemensamt uttalande:

– Vi har två fantastiska barn. Vi och våra döttrar kommer alltid att vara ett team.

Inlägget har fått över 3000 stöttande kommentarer och hjärt-emojis. Carolina Gynning som ofta är öppen med sitt privatliv har under åren vågat ta upp ämnen som kärlekskriser i sin blogg, vilket hon hyllats av läsarna som uppskattar hennes ärlighet.

https://www.instagram.com/p/BgHLREWhT12/?taken-by=carolinagynning

Dagen efter beskedet om separationen la Gynning upp ett nytt instagraminlägg där hon beskriver hur hon ställer sig till svårigheter i livet.

”Min attityd har alltid varit, om du gör ett magplask, då rör du dig i alla fall framåt. Allt du behöver göra är att resa dig och försöka igen.”

Läs även:

9 sätt att stötta en vän som ska separera

Barnpsykologen: Så hjälper du barnen efter skilsmässan – 5 tips

Eva Rusz: ”En separation skapar stress livet ut”

Se mer inspirerande innehåll från oss på Femina: