Carolina Gynning och Alexander Lydecker har varit ett par i 8 år och har två döttrar tillsammans – Alicia, 5 år, och Adele, 3 år. Nu har paret bestämt sig för att separera och gick förra veckan ut med ett gemensamt uttalande:

”Jag och Alexander har gemensamt bestämt oss för att gå skilda vägar. Det är tungt att ta sig igenom en separation men vi gör vårt bästa för att allt ska bli så bra som möjligt för våra älskade döttrar & vi kommer fortsätta umgås tillsammans som vänner. Vi kommer inte kommentera detta vidare och hoppas att det kan respekteras.”

I ett nytt inlägg i sin blogg beskriver Carolina känslorna efter beslutet:

”Jag visste inte vad som väntade känslomässigt efter ett sånt här tungt och svårt beslut. Jag måste säga att det är värre än vad jag trodde och mycket mer upp och ner gångar! Det brinner i bröstet har verkligen fått sin mening. Ibland är varje andetag svårt, sedan finns det stunder av lycka och sen svänger det igen”, skriver hon.

Hon vill dock inte gå in på anledningarna bakom uppbrottet.

”Jag har i respekt för A inte heller någon lust el vilja att skriva om varför det tog slut. Det är färskt och det får stanna mellan oss. Jag lovar att komma tillbaka till er med ny kraft men just nu behöver jag tid för att sörja och ta hand om mig själv.”

Carolina Gynning är härnäst aktuellt i TV3-serien Lingonligan, som har premiär 5 april. Hon menar att hon ser till att hålla sig sysselsatt med arbete, för att slippa älta sorgen efter uppbrottet.

”Jag jobbar som vanligt även om det känns motigt. Men det är oxå ett sätt för mig att koppla bort alla jobbiga tankar. Jag ska kämpa mig igenom denna ångest och komma starkare ur detta men just nu måste ni ha lite tålamod med mig”, skriver hon i bloggen.

Läs även:

Carolina Gynning och sambon separerar

Se bilderna från ELLE-galans röda matta

Så  hjälper du barnen efter separationen – 5 tips!

Se mer inspirerande innehåll från oss på Femina: