Trendar: SjälvkänslaPsykisk ohälsaKärlekRelationsrådVänskap

Därför är det smart att ha en hund

02 dec, 2015 
AvMalin Karlberg
Annons
hundagare

1. Du blir gladare
Det räcker att umgås med en hund i 15 minuter för att höja humöret dramatiskt och få en rejäl boost av må bra-hormonerna dopamin och serotonin. Bara att titta in i en hunds ögon har visat sig göra människor gladare!

2. Du får ett friskare hjärta

Forskning visar att hundägare löper lägre risk att drabbas av högt blodtryck och andra hjärtproblem. Eftersom hjärt- och kärlsjukdomar är en av de vanligaste dödsorsakerna sänker du alltså din risk att dö i förtid.

3. Du blir mindre orolig

Personer som har hund får längre nivåer av ångest, oro och depressioner. Och det gäller inte bara vuxna, utan även barn, visar en ny amerikansk studie.

4. Du får mer motion
Ett gympass är lätt att hoppa över, men när din hund vill gå på promenad funkar inga ursäkter. Oavsett om du är trött eller om det regnar kommer du ut och rör på dig ändå.

Annons

5. Du håller dig varm

Frusen i vinterkylan? Med en vovve i knäet behöver du ingen värmefilt.

6. Du blir mindre stressad

Studier har visat att personer som tar med sig sin hund till arbetsplatsen upplever lägre stressnivåer under arbetsdagen.

7. Du blir en bättre människa

Att ta hand om en hund kräver en hel del av dig. Som matte eller husse måste du vara tålmodig, osjälvisk och ansvarsfull – förmågor som du har nytta av hela livet.

8. Du höjer din självkänsla

Som hundägare blir du mer nöjd med dig själv och får lättare att hantera när du blir avvisad i sociala sammanhang, visar forskning. Det är framför allt kvinnliga hundägare som stärker sin självkänsla.

9. Du blir mer populär
En undersökning har visat att 60 procent av såväl manliga som kvinnliga singlar ser det som positivt om en potentiell ny partner har en hund. Och hela 85 procent tycker att personer med hundar är lättare att ta kontakt med. Hundtricket, någon?

FOTO COLOURSTOCK

Missa inte att läsa:

Annons