Trendar: SjälvkänslaPsykisk ohälsaKärlekRelationsrådVänskap

Därför är gin & tonic pollenallergikerns bästa vän i sommar

30 jun, 2017 
AvSofia Börjesson
Många alkoholalternativ förvärrar problemen för pollenallergiker, men det finns en drink som även snoriga och rödögda kan avnjuta i sommar.
Annons
Experten om pollenåret 2021: "Kraftig blomning"Brand logo
Experten om pollenåret 2021: "Kraftig blomning"
Prova att byta ut GT:n mot en drink med gin, fläder och mynta, recept finns i slutet av artikeln.
Annons

Är du en av alla dem som lider av kliande ögon och rinnande näsa under sommaren? Kanske har du också känt symtomen förvärras för varje öl som placerats innanför västen? Då har vi glädjande nyheter. Enligt The Independent har ny forskning nämligen visat att gin är det absolut bästa alternativet för alkoholsugna pollenallergiker.

Det är sedan tidigare känt att alkohol förvärrar allergibesvär, detta på grund av att mörka och fermenterade alkoholhaltiga drycker innehåller histamin och sulfiter vilka triggar allergiska reaktioner. Men den klara spritsorten gin har däremot väldigt låga histaminhalter och knappt några sulfiter över huvud taget, enligt den nya studien.

Det kanske inte är ett botemedel, men det innebär åtminstone att du i lugnt och ro kan sippa på en gin & tonic utan att förvärra dina symtom i sommar. Eller så testar du den här somriga fredagsdrinken som innehåller gin & fläder.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons