Trendar: SjälvkänslaPsykisk ohälsaKärlekRelationsrådVänskap

De roligaste loppen att springa under 2018

24 maj, 2018 
AvNina Nyström
Vattenrutshkanor, zombies, grillfest, dragqueens och nattdopp i träsk. Här är loppen som är lika mycket en kul kväll med kompisarna som ett träningspass!
Annons

Samla gänget, kollegorna eller familjen – vi har listat årets roligaste lopp! Om du inte riktigt hittat formen än så kan du vara lugn, inget av loppen är längre än 10 kilometer och fokus ligger på en rolig och annorlunda upplevelse! 

Här är de roligaste loppen att springa 2018.

Waterslide Obstacle Rush

Som att bli barn på nytt! Hoppa, glid, klättra och rutscha ner för flera gigantiska uppblåsbara hinder. Avsluta loppet med att susa nerför en 70 meter lång vattenslide på en badring! Efter loppet kan du dessutom stanna kvar och fortsätta åka rutschkana i två timmar.

När: Stockholm 16 juni och 25 augusti, Göteborg 30 juni, Malmö 21 juli.

Längd: Välj mellan att springa 2.5 eller 5 km. Kul lopp att springa tillsammans med barn över 6 år, då är distansen är 2.5 km.

Pris: Från 319 kronor

Annons
Sthlm10 löplopp after run i Rålis

Sthlm10

Kanske Stockholms vackraste mil-lopp? Spring runt Riddarfjärden genom Gamla stan, Norr- och Söder Mälarstrand och avsluta med Västerbron. Efter loppet firar du din prestation med After Run i Rålis med DJ:s, mingel och grillfest.

Nytt för i år är även en duoklass där du och en vän delar på loppet och springer 5 kilometer var.

När: Torsdagen 14 juni

Längd: 5 eller 10 km

Pris: Från 300 kr

Målbild Vasastafetten

Vasastafetten

Lillasyster till Ultravasan (9 mil). En rolig och annorlunda upplevelse att springa i fäders spår tillsammans med dina kollegor eller kompisgänget. För den som är sugen på en större utmaning finns Vasakvartetten där fyra personer delar på den nio mil långa sträckan mellan Sälen och Mora.

Annons

När: 18 augusti

Längd: Olika beroende på vilken sträcka man tar sig an. Kortaste är 4,5 km, längsta är 15 km

Pris: 2450 kronor för hela laget

runforyourlives_zombie

Run for your lives

Skulle du överleva zombieapokalypsen? I höst har du chans att testa dina färdigheter i flykt från de levande döda när Uppsala, Örebro och småländska temaparken High Chaparall förvandlas till en scen ur tv-serien Walking Dead. Efter loppet anordnas End of the world party.

När: 22 september Uppsala, 27 oktober Örebro, 3 november High Chaparall

Längd: 5-6,5 km

Pris: 600 kr

Annons
after run söder runt

Söder runt

En flack och lättsprungen bana längs vattnet runt Södermalm. Start och mål i Tantolunden/Bergsundsstrand. Efter målgång bjuds det på After Run-häng med musik, pizza och öl.

När: Lördagen 9 juni kl

Längd: 10 km

Pris: 370 kr

Color Obstacle Rush, ett roligt lopp med många hinder - och mycket färg!

Color Obstacle Rush

Gigantiska bollar, höga rutschkanor, spindelnätstunnlar och skum är bara några av de 20 häftiga hinder som möter dig längs banan. Du lär heller inte missa ett gäng peppiga musikzoner, vattenkrig och såklart – ett flertal färgpulver-bonanzas.

Annons

När: Malmö 26/5, Norrköring 2/6 Jönköping 9/6 Västerås 16/6 Stockholm 30/6 Göteborg 7/7 Umeå 14/7

Längd: 5 km

Pris: Från 345 kr

Run for pride, diva

Run for Pride

Är det något lopp där man kan räkna med festlig stämning borde det vara när Run for Pride intar Djurgården i Stockholm. Det utlovas en färgsprakande plats med kända artister på scen och fokus på glädje, fest och gemenskap.

När: 31 juli

Längd: Välj mellan 5 och 10 km

Pris: 395 kr, varav 100 kronor går till Regnbågsfonden

Nattruset

Backar, sankmark och träsk är en utmaning som heter duga även under ”vanliga” Tjurruset. Och när det är nattsvart ute och bara eldar och pannlampor lyser upp din väg genom den mörka skogen, då blir det extra allt. Garanterat en spännande utmaning!

När: 6 oktober

Längd: 5 km på delar av Tjurrusets bana

Pris: Från 525 kr

Artikeln publicerades först på MåBra.

Annons