Sångerskan Demi Lovato, i dag 25 år gammal, led i tonåren av svåra ätstörningar – något som ledde till att hon 2011 la in sig på ett behandlingshem. Hon fick då även behandling för tablettmissbruk och självskadebeteende.

Numera är artisten fri från ätstörningarna – även om hon i sin nya dokumentär Simply Complicated medger att hon ibland fortfarande kämpar med negativa tankar – och i ett nytt inlägg på Instagram stories hyllar Demi de framsteg hon gjort i sitt tillfrisknande.

På Instagram har Demi lagt in en bild på hur hon såg ut när hon mådde som sämst – och en på hur hon ser ut i dag när hon känner sig frisk, stark och vacker.

https://www.instagram.com/p/BS2TBEalBWi/?taken-by=ddlovato

I våras la hon upp ett annat kroppspositivt budskap – under en bikinibild från stranden skriver Demi att hon känner sig vacker precis som hon är, även utan ett mellanrum mellan låren.

Värt att notera är dock att en persons kroppsvikt inte nödvändigtvis är ett mått på hur de mår efter en ätstörning – det psykiska välmåendet är minst lika viktigt och något Demi säger att hon jobbar med varje dag.

”Jag känner mig hälsosam och lycklig”, berättar hon i dokumentären. ”Tidigare hade jag en tomhet inombords och jag försökte fylla tomrummet med olika saker – personer, substanser, beteenden. Nu finns det där tomrummet inte längre. Det har fyllts av att jag tar hand om mig själv.”

Läs även:

Stina Wollters ilska efter vikthånet: ”Det är inte okej”

Terese Alvén: ”Jag trodde att lyckan satt i antalet kilon”

Ilskan över smala skyltdockan: ”Så oerhört korkat”

9 enkla vardagsknep som får dig att må bra

8 tecken på att du ligger i riskzonen för utbrändhet

Källa: Glamour.com
Foto: Shutterstock, Instagram