Trendar: SjälvkänslaPsykisk ohälsaKärlekRelationsrådVänskap

Enkla tips på hur du skapar mer romantik i vardagen

29 okt, 2018 
AvEmma Castman
Investera tid i din relation genom att visa din partner uppskattning
Relationer går upp och ner. Ibland känns de enkla och ibland skaver de rejält. Men oavsett kärleksstatus krävs det att man jobbar på sitt förhållande för att få det att fungera i längden. Här är fem tips på enkla handlingar som skapar mer romantik i vardagen.
Annons

Ett som är säkert är att relationer, både när det kommer till kärlek, vänskap och familj, kräver underhållning och engagemang. Att anstränga sig och visa uppskattning är förutsättningar för att lyckas och all den tid som du och din partner investerar i er relation kommer ge utdelning.

Men vad gör man för att hålla vardagsromantiken levande när det knappt är möjligt att få ihop livspusslet som det är? Som tur är går det att med små medel göra stor skillnad. Och investerar du tid i din relation kommer det att ge dig energi tillbaka. Här är fem tips på enkla, men betydelsefulla handlingar, som visar att du uppskattar och bryr dig om din andra hälft – på riktigt.

1. Ge bort en present – bara för att

Har din partner pratat om att hen önskar sig något speciellt? Eller har du lagt märke till att din andra hälft är i behov av en speciell pryl? Genom att överraska med en present bara för att kommer din partner garanterat känna sig uppskattad och sedd – samtidigt som det frambringar en hel del fjärilar i magen. Vad du köper och hur mycket det kostar spelar ingen roll. Det viktiga är att din partner får bli överraskad.

Annons

2. Ladda kaffebryggaren och skriv en lapp

Har din käraste som vana att dricka kaffe på morgonen? Överraska med att ladda kaffebryggaren kvällen innan och placera en mysig lapp vid sidan om bryggaren. Det är ofta de små gesterna som gör störst skillnad. Dricker din andra hälft inte kaffe? Placera en gullig lapp i badrummet eller lägg fram en duschhandduk och ett par morgontofflor intill sängen. Det är känslan av att du tänkt på personen i fråga som spelar roll.

3. Lägg undan din mobiltelefon

Det här borde vara självklart, men behöver ändå uppmärksammas. Att i tid och otid sitta med sin telefon i handen kan upplevas väldigt provocerande för de runt om kring. Så – visa att du bryr dig om din partner genom att lägga ifrån dig din mobiltelefon och fokusera på att vara i nuet. En enkel handling som tydligt visar att du värdesätter er relation och vill vara närvarande.

Annons

4. Planera in stående dejtkvällar

Att bjuda ut varandra på dejt kan låta omständigt, men allt blir vad man gör det till och saker och ting behöver inte vara särskilt komplicerade. Det viktiga är att ni regelbundet avsätter tid för varandra, oavsett om det är en gång i månaden, en gång i kvartalet eller två gånger per år. Vad ni hittar på är upp till den som styr dejten, poängen är att den ena ska få bli uppassad och att den andra ska få passa upp. Dejterna kan innefatta allt från en enkel men romantisk picknick i vardagsrummet till ett konsertbesök med favoritartisten. Klä er snyggt, prata igenom sådant ni annars inte hinner göra och njut av varandras sällskap. Varje timme kommer att kännas väl värd.

5. Kyss varandra varje dag

Enkel regel som ger liv åt mycket kärlek. Men trots det är det enkelt att glömma bort att vara nära. Vi är uppe i vårat, fastnar framför en bra film eller pusslar med sådant som hör vardagen till. Men stopp och belägg, att kyssas tar inte mycket tid – och de få sekunder som du och din partner behöver investera i att vara nära varandra kommer att ge er mycket mer tillbaka.

Läs också:

Annons