Trendar: SjälvkänslaPsykisk ohälsaKärlekRelationsrådVänskap

Enkla vardagsknep som gör relationen så mycket härligare

30 jan, 2019 
AvEmma Castman
Enkla vardagsknep som gör relationen så mycket härligare
Passa tider, pussas ofta, var spontana – och säg att ni älskar varandra. Hemligheten bakom en lång och lycklig kärleksrelation är inte utopisk. Här är enkla tips på vardagshandlingar som stärker förhållandet.
Annons

För att ge liv åt en lång och lycklig relation gäller det att båda parter är engagerade och ger allt. Kärlek kräver kontinuerligt arbete, men det räcker med små gester för att se resultat. Här är tips på elva effektiva handlingar:

1. Underskatta aldrig värdet i den enkla frågan: ”Hur har din dag varit?”

Att känna sig uppskattad och sedd är viktigt för att blomstra, både privat och i en relation. Så var aldrig rädd för att låta tråkig när du frågar hur din partners dag har varit – det är en viktig mening som visar att du bryr dig och finns där.

2. Gå med på att göra tråkiga saker – för varandras skull 

Du kanske inte alltid är supertaggad på att göra det som din partner föreslår att ni ska göra. Till exempel titta på fotboll i soffan eller äta middag med gamla kompisar. Men så länge du vet att ditt sällskap är betydelsefullt för din partner är det värt göra en uppoffring.

3. Överraska varandra med något litet då och då

Är din kärlek ett fan av chips med smak av cheddar eller krämig gräddglass med degbitar i? Överraska med att köpa hem det din respektive älskar – och du kommer garanterat ha utfört en handling som gör att hen både känner sig både uppskattad och sedd.

Annons

4. Inled – och avsluta – dagen med att pussas

Ha som vana att alltid inleda – och avsluta dagen – med att pussa varandra. En enkel handling som stärker era band och får det att pirra i magen. Svårare än så behöver det faktiskt inte vara.

5. Kom ihåg att ni ibland måste tacka nej till saker för att kunna umgås med varandra

Även om du har en oplanerad kväll i kalendern kan det vara läge att tacka nej till att umgås om någon frågar. Livet är fyllt med diverse bestyr – och ibland är det viktigt att bara trycka på paus och umgås med sin käraste.

6. Säg hellre ”Jag älskar dig” för många gånger än för få

Tre ord som aldrig blir uttjatade.

7. Behandla din partners familj som om det vore din egen

Det här är en handling som både kommer att uppskattas av din partner och hens familj. Din partner kommer uppskatta ditt engagemang, och hens familj kommer älska att du prioriterar er relation. Skicka ett sms då och då eller ring och kolla läget. Mycket mer krävs inte.

Annons

8. Undvik att skämta på varandras bekostnad

Var respektfull och tänk efter en gång extra innan du delar med dig av detaljer från din partners privatliv. Vad hade egentligen din andra hälft velat att du berättade? Och vad hade hen inte alls uppskattat? Din partner är din partner – inte din syndabock.

9. Prioritera att vara i tid

Det går att undvika så många onödiga bråk bara genom att passa tider. Att vara punktlig är att visa respekt för en annan människa – och det förtjänar din partner i alla lägen.

10. Uppdatera varandra om era vardagsplaner

Att informera varandra om era planer är inte detsamma som att be om lov. Nej, att berätta för varandra om vad ni ska göra handlar om att ha en öppen dialog och visa hänsyn. Att veta var ens andra hälft är gör att man slipper oroa sig – samtidigt som det möjliggör för den andra parten att själv göra upp planer.

11. Sluta aldrig att vara spontana

Sväng förbi kvarterskrogen på väg hem från jobbet eller gå på bio mitt på dagen – bara för att ni kan. Att göra spontana saker tillsammans med den man älskar gör vardagen så mycket roligare.

Foto: TT/Shutterstock
Artikelinspiration: Cosmopolitan US

Läs mer:

Annons