Trendar: SjälvkänslaPsykisk ohälsaKärlekRelationsrådVänskap

PT-Fia: ”Så hanterar jag söndagsångest”

03 mar, 2022 
AvSara Ericsson
Sofia PT-Fia Ståhl och Elin Sjödén startar podden Filtrerat.

Feminas bloggare Sofia ”PT-Fia” Ståhl utökar sin podcast Ofiltrerat med kortformatet Filtrerat.

– Som en vän i allt man kan tänkas möta i form av känslor, tvivel eller livets stora och små frågor.

Annons
Nya podden Filtrerat – med Sofia Ståhl och Elin SjödénBrand logo
Nya podden Filtrerat – med Sofia Ståhl och Elin Sjödén

Är du också en av dem som lyssnar på den populära podden Ofiltrerat med Feminas profil Sofia Ståhl? Nu startar hon ett nytt kortformat av podden tillsammans med sin kollega Elin Sjödén. De har jobbat tillsammans i sex år och beskriver sig själva som kollegor, partners och allt däremellan.

”Här kommer jag med en nyhet som heter duga! Vi fortsätter utveckla min podcast Ofiltrerat tillsammans med Aller Media och en del i det är att lansera kortformatet Filtrerat som är en förlängning av Ofiltrerat. Det känns så roligt att få göra mer med podden och kul att ha min projektledare Sjödén med som grädden på moset. Vi vill utveckla konceptet tillsammans med er som lyssnar och hoppas vi kan växa tillsammans”, skriver PT-Fia i ett inlägg på Instagram.

Annons

Allt om podden Filtrerat

Sofia Ståhl kommer tillsammans med Elin Sjödén att djupdyka i ett specifikt ämne varje vecka. Idén till ett kortformat av podden föddes ur lyssnarnas återkommande önskemål om fler avsnitt med duon, utan gäster som podden Ofiltrerat består av.

Sofia PT-Fia Ståhl och Elin Sjödén startar podden Filtrerat.

– Det nya kortformatet ska fungera som en vän i allt man kan tänka sig mötas en söndag. Så som känslor, tvivel eller livets stora och små frågor. Podden påminner om vad som är viktigt för en själv när det kommer till välmående, riktning och veckan som väntar, säger Sofia.

Filtrerat har premiär 6 mars 2022 med ett nytt avsnitt varje söndag. Lyssnaren kommer få ta del av mer känslor, perspektiv på livet med tema hälsa och personlig utveckling.

Annons

– Med Filtrerat ska vi bota söndagsångesten tillsammans, säger Sofia och Elin.

Hur botar man söndagsångest?

– Det finns nog inte ett svar på den frågan. Första steget är att fråga sig själv vad man behöver och att försöka ge sig själv det i den mån det går, högt och lågt. På lång sikt och här och nu, säger Sofia.

Hur omfamnar ni måndagen för att få en så bra vecka som möjligt?

– Vi har precis börjat med en ny rutin där vi ses på en kaffebar och tar en cortado och ett snabbt måndagsmöte. Det blir en avstämning som ger lite brus och fart, något vi båda behöver med oss in i veckan. Vi försöker också att omfamna dagsformen som den är och göra det bästa av de förutsättningar som finns, säger podduon.

Varför ska man lyssna på Filtrerat?

– För att förhoppningsvis få vaggas in i en mysig söndagsstund i sällskap av oss och kanske kan man plocka med sig några insikter eller perspektiv på allt från välmående och livet, högt och lågt. Eller bara fnissa lite åt våra dalmål, det är också helt okej, avslutar Sofia och Elin.

Skaffa vårt nyhetsbrev!

Håll dig uppdaterad om det senaste inom resor och äventyr. Vi skickar dig tips och råd om hur du får den perfekta resan!

Annons