Det är sajten Country Living som nu rapporterar om en ny studie som gjorts vid University of L’Aquila i Italien. Att äta lite choklad varje dag hjälper till att förbättra din uppmärksamhet, din bearbetningshastighet, ditt arbetsminne och ditt språk, enligt studien.

Läs också: Håll i er, chokladälskare: Nu lanseras Marabou kladdkaka

– Ett regelbundet intag av kakao och choklad kan verkligen ge positiva effekter på de kognitiva funktionerna över tid, skriver författarna till studien, Valentina Socci och Michele Ferrara.

Läs också: Forskning: Ett ämne i vin och choklad kan tydligen ge dig färre rynkor

Studien, som publicerades i Frontiers in Nutrition, visade att seniorer med risk för minnesminskning fick de allra största fördelarna med att äta choklad. Att äta kakao hjälpte också unga och friska vuxna att bli bättre, kortsiktigt, då de utförde hårda kognitiva tester.

Foto IBL

Artikeln publicerades först på ELLE.