Forskare vid London School of Economics & Political Sciences har i en ny studie hittat en koppling mellan lycka och ålder.

De 23 000 vuxna deltagarna fick svara på frågor om hur lyckliga de är och hur lyckliga de tror att de kommer att vara om fem år. När fem år hade passerat fick de återigen uppskatta sina lyckonivåer.

Resultatet visade att det finns två åldrar i livet då vi är som lyckligast: vid 23 års ålder och vid 69 års ålder. Vi mår som sämst när vi är medelålders.

Läs även: 13 små saker du kan göra varje dag för att bli lyckligare

Forskarna tror att anledningen till att vi är lyckliga i 23-årsåldern är att vi ofta nyligen avslutat en utbildning, känner oss redo att starta vårt vuxna liv och har höga förväntningar på vår framtid. Med tanke på att lyckonivåerna sedan sjunker verkar det dock som att livet inte riktigt blir så härligt som vi hade tänkt oss.

I 69-årsåldern handlar lyckopeaken istället om att vi slutar jobba och har våra mest slitsamma år bakom oss. Nu vill vi släppa all stress och istället njuta av pensionen. Enligt forskarna blir äldre också ofta positivt överraskade av hur bra livet är under pensionen.

Något att se fram emot om du befinner dig mitt i livet, med andra ord!

Källa: Svd.se
Foto IBL

Bärbar mobilladdare – ett måste i varje handväska!

Slipp problem med urladdade mobiltelefoner! Med en bärbar mobilladdare kan du ladda telefonen var du än befinner dig!

Den här söta och diskreta modellen väger i princip ingenting och har dessutom en inbyggd ficklampa.

Läs mer och beställ den direkt från oss!

Mest läst