Det skiljer tre år mellan systrarna Klara och Johanna Söderberg som blivit framgångsrika tillsammans med First Aid Kit. Foto: IBL

Hur många år som man väntar innan man skaffar ett syskon har tidigare sagts vara viktigt för barnens framtida framgångar. Men nu finns det en ny studie som visar att det inte spelar någon roll hur många år som skiljer mellan barnen i en syskonskara.

Läs även Studie: Därför blir lillasyster oftare egenföretagare

Forskare vid Stockholms universitet har studerat personer som är födda i Sverige mellan 1960 och 1990. I arbetet har de tittat genom viktiga faktorer som gymnasiebetyg, utbildningsår och inkomst kunnat dra slutsatsen att åldersgapet mellan syskon inte spelar någon som helst roll huruvida ett barn blir framgångsrikt eller inte. I alla fall inte för svenska barn.

Dock är det är möjligt att det kan finnas skillnader för barn som föds och växer upp i länder där barnadödligheten är hög, mindre utvecklad sjukvård och annan välfärd.

Källa: Vetenskapsradion 

Läs även 

Fahrmansystrarnas succébikini – slutsåld i 7 storlekar

8 fantastiska fördelar med att ha en syster!

Detta ska Fredrik Reinfeldts och Robertas dotter heta – så ovanligt är det!

Få mer av Femina – klicka på ”Gilla” nedan för att följa oss på Facebook

[socializer-facebooklikeshare href=”https://www.facebook.com/femina.se/” layout=”standard” action=”like”  showfaces=”true” share=”false” width=”320″]