Det är aldrig klokt att lägga sig i andras relationer, men när du misstänker att en vän blir bedragen av sin partner är det inte direkt lätt att bara rulla på tummarna. Särskilt när personen i fråga plötsligt dyker upp bland dina Tinder-swipes.

Här är 4 tips som förhoppningsvis kan vara till hjälp, men kom ihåg att alla situationer är unika!

Läs även Så slipper du sms-bråken med din partner – 5 smarta tips

1. Gör ingenting alls

Vad vet du egentligen om det här paret? Kan de ha ett öppet förhållande som du inte är medveten om?

Ibland är det smartast att inte göra något alls, i synnerhet om du är osäker på var gränserna går i just denna relation. Ett annat alternativ är att först berätta när din vän själv nämner att det finns misstankar om otrohet. Var då tydlig med att du inte ville lägga dig i deras privatliv och skapa drama i onödan.

2. Konfrontera personen

Ta tjuren vid hornen och konfrontera partnern om du vet att relationen är monogam (i varje fall från din väns sida). Garanterat obekvämt, men kanske får du en trovärdig förklaring som löser allt där och då – såvida du inte bemöts med en massa skitsnack.

Då har du ännu större anledning att prata med din vän direkt. Dessutom är partnern ju avslöjad nu och har inte direkt tid att finta bort problemet med invecklade ursäkter.

Att konfrontera din väns partner, antingen online eller IRL, kan vara ett alternativ.

3. Rådfråga en gemensam vän

Förmodligen skaffar ingen Tinder för att hitta nya kompisar, but who knows? Prata med en gemensam vän som kan ge dig en annan syn på saken innan du drar förhastade (eller till och med förödande) slutsatser.

En andra åsikt skadar inte!

4. Säg som det är – men se till att ha bevis

Det är aldrig enkelt att avslöja otrohet. Att själv leverera de dåliga nyheterna är ofta ännu svårare, så förvänta dig inte att bli vänligt bemött. Eller trodd, för den delen.

Se därför till att ha så mycket på fötterna som möjligt innan du släpper bomben. Ta skärmdumpar, spara eventuella konversationer och framför allt – bemöt din vän varligt och med värdighet.

Lägg fram alla fakta, men håll eventuella spekulationer för dig själv, så länge din vän inte ber om din åsikt. Det handlar trots allt om ett förtroende som brutits, möjligen för evigt.

Läs även 5 sätt en otrohet kan påverka er relation

Foto: IBL 

Källa: Elite Daily