Hon har gjort succé  i rollen som vicepresidenten Selina Meyer i Veep, en roll som hon fått flera Emmys för. Men de flesta känner henne främst som Elaine Benes i den legendariska komediserien Seinfeld, där hon är den kanske mest älskade karaktären av dem alla. Energisk, slarvig, ofta i behov av hjälp, men också fantastiskt rolig och med en härlig livsinställning.

Läs även Nya smarta bilden hjälper kvinnor att upptäcka bröstcancer

Under torsdagen skickade Julia dock ut det tragiska beskedet att hon har drabbats av bröstcancer, med ett starkt meddelande på Twitter.

”1 av 8 kvinnor får bröstcancer. I dag är jag den kvinnan. De goda nyheterna är att jag har den mest fantastiska gruppen av stöttande och omtänksamma vänner och familj och grundläggande försäkring genom min fackförening. De dåliga nyheterna är att inte alla kvinnor är så lyckligt lottade, så låt oss bekämpa all form av cancer och göra allmän sjukvård en verklighet”, skrev hon.

Sjukvårdssystemet är en historiskt sett brännande fråga i USA. Den är även oerhört aktuellt just nu när president Donald Trump vill riva upp den av Obama instiftade reformen, kallad Obamacare, som skulle ta landet närmare allmän sjukvård.

Läs även

Christine Meltzers glädjebesked efter bröstcancern: ”Nu ska jag njuta”

10 saker du inte ska säga till någon med bröstcancer

Unna dig något fint – och stötta bröstcancerforskningen!