Det är i ett långt inlägg på sin blogg som Jessica Almenäs riktar skarp kritik mot sina egna läsare. Efter att hon i helgen skrivit ett blogginlägg där hon hyllat sin sambo Patrik Fahlgren för att han tagit ett stort ansvar för deras lille son Sam, snart 9 månader, under hennes arbete med OS fick hon nämligen kritik av sina följare i kommentarsfältet.

Många menade att det ”inte är jobbigt” för Patrik att ta hand om barnen när han har haft både en barnflicka och sin egen mamma på plats i hemmet. Flera är också upprörda över att Jessica kallat honom för ”en hjälte”, trots att han inte behövt sköta allting själv.

”Detta curlande med män. Hur många kvinnor har haft all denna hjälp? Bottenbetyg Patrik, sköt det själv – men utan beröm och hjältegloria så kan vi börja snacka. Suck”, skriver en läsare.

”Kan bara hålla med! Vadå ”själv”?! Hans mamma tog tjänstledigt och flyttade dit? Plus en barnflicka! VILKEN kvinna i samma läge skulle haft den hjälpen? Va? Alla ensamstående kvinnor som roddar detta liv 24/7- alltid? Nja, hemskt skeptisk till den ”hjälteinsatsen”…, skriver en annan.

Men nu ryter programledaren ifrån mot kritiken i ett nytt inlägg. Där vänder hon sig emot läsarna och försvarar sin sambos insats.

”Jo, han är en hjälte. Det är han faktiskt min man. Precis som jag. Jäklar vad jag har kämpat på i många år utan minsta hjälp. Men bara för att man har lite hjälp betyder inte det att man är mindre hjälte för det. Jag blev faktiskt förvånad över kommentarerna jag fick på mitt förra inlägg. Att min kille minsann inte skulle höjas till skyarna för att han gör precis vad kvinnor gör varenda dag och dessutom hade han hjälp! Nästan så han borde skämmas för det”, skriver hon.

Jessica Almenäs med pojkvännen Partrik Fahlgren.

I inlägget är Jessica Almenäs också kritisk till att hon som kvinna förväntas vara den som är hemma med barnen – och menar att hon tänker fortsätta hylla Patrik Fahlgren för all hans hjälp under hennes intensiva arbetsperiod.

”Det borde vara självklart att man som kvinna ska kunna åka iväg och jobba några veckor, men det vet både ni och jag att det inte är. Många män (och kanske även kvinnor) hade sagt nej till det när man har en liten 6-månaders och man inte har någon möjlighet att vara ledig från sitt jobb för att ta hand om bebisen. Patrik ställde dessutom upp alla dagar i januari när jag jobbade mer än heltid med OS-förberedelser. När jag gick in i nån slags mental bubbla och bara var delvis närvarande även när jag var hemma. För att jag skulle få göra mitt drömjobb. För att jag inte skulle behöva välja mellan familj och karriär. Det är vad jag kallar jämställt och generöst. Och det är vad jag kallar HJÄLTE!”, skriver hon och fortsätter:

”Även om det är lika självklart att jag ska få jobba som att han ska få det så är jag tacksam för att jag fick åka iväg i nästan en månad och för att han ställde upp utan att gnälla en enda gång. Jag är inte säker på att jag hade varit lika bra om det hade varit omvänt. Faktiskt. Jag har vett att uppskatta min partner och tar honom inte för given. Och det är detsamma från hans sida. En sund och bra relation är vad det är.”

Det är inte första gången Jessicas OS-jobb skapat kontrovers. När hon först berättade om uppdraget menade vissa följare att hon var en dålig mamma som reste ifrån sin son trots att han var så liten. Även då försvarade sig Jessica mot kritiken – läs mer om det här!

Läs även:

Jessica Almenäs om mammakritiken: ”Tänker inte be om ursäkt”

Jessica Almenäs om vaccinvägrarna: ”Så arg att jag kokar”

Jessica Almenäs: ”Jag blev anmäld till socialen – de tyckte jag misskötte barnen”

Foto: IBL
Artikeln publicerades först på Hänt.se.

Mest läst