Femina har tidigare skrivit bland annat om modeller som svält sig själva för att få jobb, om kvinnor som har tjockhånats och om den svenska modellen som fick ett ultimatum från sin arbetsgivare: gå ner i vikt eller bli av med jobbet.

Nu har en av världens största bildbyråer, Getty Images, tagit ett stort steg för att motverka ohälsosamma skönhetsideal. Från och med den 1 oktober kommer de att förbjuda bilder som blivit manipulerade för att få modellerna att se smalare ut.

I ett uttalande skriver de:

”Positiva framställningar kan ha direkt inverkan på att bekämpa stereotyper, skapa tolerans och stärka olika grupper för att få dem att känna sig accepterade i samhället.”

Så sent som i förra veckan reagerade en av världens mest framgångsrika supermodeller, Emily Ratajkowski, på att en bild av henne hade retuscherats för att få brösten och läpparna att se större ut.

”Jag hoppas att modeindustrin snart kommer lära sig att sluta försöka kväva de saker som gör oss unika och i stället börja med att hylla individualitet”, skrev hon i ett inlägg på Instagram, tillsammans med den manipulerade bilden.

Det här inlägget från Instagram går inte att visa just nu. (E01)

Efter de nya bestämmelserna kommer det fortfarande att vara tillåtet att retuschera små skönhetsfläckar, hårtonen eller ”näsformen”, rapporterar Highsnobiety.

Bra av Getty!

Mest läst