Amy Schumer, iklädd en djupt urringad, vit baddräkt från Ralph Lauren, pryder förstasidan av InStyles senaste nummer, The Beauty Issue. Omslaget visar den framgångsrika komikern, författaren och skådespelaren utsträckt på rygg i en pool och har väckt positiva reaktioner – förutom från baddräktsdesignern Dana Duggan.

Designern kände sig manad att istället tjockhåna Amy med följande otrevliga kommentar i tidningen Huffington Post:

”Kom igen! Kunde ni inte hitta någon bättre till omslaget? Alla passar inte att ha baddräkt på sig”, säger Dana Duggan till tidningen, och kommenterar att hon tycker att Amy ”ser ut som en gris”.

Läs även: 9 gånger Amy Schumer bevisat att hon är ett geni

”Jag är trött på att medierna och tidningarna försöker vara pro-fetma. Det är inte hälsosamt och det är inte snyggt. Vad är det för fel på att visa upp hälsosamma och vältränade omslagsmodeller?” forsätter hon.

Amy Schumer har nu svarat på kritiken med samma klass som vanligt. I ett inlägg på Instagram Stories visar hon upp sig i olika bikinis under en båttur med vänner, där hon också SUP-paddlar och promenerar på stranden.

”Jag mår fantastiskt. Inga hatare kan rubba min ståndpunkt”, skriver hon i slutet av bildspelet.

Amy Schumer berättar också i InStyle-intervjun att hon inte anser att karriären hänger på hennes utseende.

”Det som är bra med att inte vara modell är att det inte är utseendet jag tjänar pengar på. När jag börjar åldras kommer det inte att påverka mig. Jag har aldrig fått något gjort för att jag är, typ, så himla snygg”, säger hon.

”Jag ser tillräckligt bra ut för att kunna jobba i branschen. Jag får tillräckligt med uppmärksamhet från män för att må bra. När jag ser bilder på mig själv tycker jag att jag ser yngre ut än jag känner mig. Det är inget som har skrämt mig ännu”, konstaterar Amy.

Källa: Harpers Bazaar
Foto: InStyle

Läs även:

Kille skriker ”visa pattarna” åt Amy Schumer – som har världens bästa replik
Amy Schumer kallar kändisarna för vansinniga – detta är anledningen
7 gånger Mia Skäringer varit brutalt ärlig

Mest läst