Mia Skäringer är känd för att verkligen kunna sätta fingret på det många av oss andra känner. Nu har hon gort det igen.

I sin nya podcast, Skäringer & Mannheimer, berättar Mia Skäringer nu öppet om tiden när hon var utbränd. Det var under turnén med Avig Maria som det hände.

– Det här låter väldigt hemskt det jag säger nu, nu blir det allvarligt. Men sedan mitt senaste dopp i den utbrändshetsgrytan så smakade jag ju på riktig dödsångest i den här sjukdomsperioden. Min kropp blev så dålig, jag kunde inte andas och hade ont överallt. Vi fick göra diverse undersökningar så vi kunde utesluta allt allvarligt först. Jag fick ju förlamning i ansiktet och sådana här konstiga grejer, berättar Mia Skäringer i podcasten.

Läs också: Mia Skäringer aktuell i ny podcast

Hon fortsätter:

– Då fick jag dödsångest och tänkte att det kanske var den här tiden jag fick. ”Some die young”, lite Laleh började jag nynna i mitt huvud.

Mia berättar att det var en mörk tid. Men att hon tillät sig att gå ner ”i det mörka hålet”.

– Nu blev jag ju sjukskriven och det var en enorm chock, från att man tror att man ska jobba och sedan stänger någon bara av allt och säger ”du är för sjuk”. Jag ramlade ner i någon brunn av något slag, jag var tvungen att gå ner i det där mörka hålet och se vad det var jag skulle lära mig. ”Jag får vara ledsen och jag får gråta hur mycket jag vill”, säger hon i podcasten.

Läs också: Mia Skäringers starka ord om psykisk ohälsa

I dag mår Mia Skäringer bättre. Sjukskrivningen varade i ett år. Hon har distans och kan skämta om det svåra.

– Du vet när min man kommer och lägger sig i de här sura lakanen, eller alternativt väldigt fräscha om han har bäddat, då ligger jag där som en gråsugga och läser den här tibetanska dödsboken. Det är inte så att man känner ”här blir det något åka av”. Det susar inte ens i säven kan jag säga, säger hon med ett skratt i podden.

Läs även:

Mia Skäringer hyllas för text om sexuella trakasserier

Mia Skäringers vackra text om kärleken till barnen

Foto IBL

Publicerades ursprungligen på ELLE.se.