Trendar: SjälvkänslaPsykisk ohälsaKärlekRelationsrådVänskap

Ny studie: Därför föredrar du din bästa vän framför din man

10 apr, 2018 
AvMalin Ny
Umgås du hellre med dina bästa vänner än med din partner? Du är inte ensam. En ny studie visade att över 50 procent av deltagarna föredrog sin bästa vän framför sin make.
Annons

Som barn hade vi ofta minst en person i ditt liv som vi tyckte om extra mycket – en kompis, kanske en syster eller bror eller en förälder. Numera, när vi är lite äldre, är det många som säger att ens partner som står en närmast – det vill säga personen som vi väljer att leva med och som många ser som sin själsfrände. Men enligt en ny studie från spa- och hälsoföretaget Champneys ligger det inte mycket sanning i det. Enligt den föredrar nämligen de flesta av oss våra bästa vänner framför vår partner.

I undersökningen tillfrågades 1 517 kvinnor om vem de egentligen stod närmast – bästa tjejkompisen eller maken. Resultatet visade på att över 50 procent av kvinnorna kände att de stod närmare kompisen. Anledningarna var flera – bland annat var den främsta att kvinnorna ansåg att de ”kan prata om allt” med kvinnliga vänner. De tyckte också att vännerna var bättre lyssnare överlag och att de kunde dela med sig av saker som de inte kunde för sina män.

Annons

Enligt undersökningen verkade också kvinnorna ha roligare tillsammans med sina tjejkompisar än med sina män – 39 procent uppgav att de ”skrattar tills de gråter” när de träffar sina kompisar. 29 procent kände att de kunde vara sig själva till 100 procent när de var med sina vänner och 25 procent uppgav att de har mer gemensamt med sina kvinnliga vänner.

Över 40 procent sade att deras tjejkompisar var bättre sällskap då de gillar samma saker och att de fick bättre råd. En fjärdedel av kvinnorna uppgav också att deras kvinnliga vänner var ”mindre irriterande” och en femtedel sade att kompisarna helt enkelt hade bättre humor.

Foto: IBL

Källa: Vt.co

Därför är dina kollegor bättre än dina andra vänner

Annons