Trendar: SjälvkänslaPsykisk ohälsaKärlekRelationsrådVänskap

Om vaccinationsskeptiker hade pratat om bilbälten

24 mar, 2017 
AvIda Gustafsson
Den senaste tidens vaccinationsdebatt fokuserat en del kring skeptikerna. Småbarnspappan Leif Vinterbacke ville visa hur det sett ut om skeptikerna debatterat trafiksäkerhet i stället för vaccin – läs hans delade inlägg här!
Annons

Den senaste tidens mässlingsutbrott i delar av Stockholm har gjort att vaccinationsfrågan har debatterats i medier på nytt.

Småbarnspappan Leif Vinterbacke tyckte att vaccinationsskeptikerna fått alldeles för stort utrymme i en radiodebatt i P1 och han ville ge perspektiv på diskussionen. Så i en status på Facebook där skrev han ett par rader där han resonerar likadant som en vaccinationsmotståndare i frågor om trafiksäkerhet.

–  Liksom sjukdomar är även trafiken ett hot mot vår hälsa, men på ett mycket mer konkret sätt än vad kanske en virussjukdom är. Jag tror att det är mycket lättare att föreställa sig att man kan råka ut för en olycka i trafiken än att få mässlingen. Liksom vaccin är bilbälten en väl fungerande livförsäkring och i Sverige så tror jag inte att någon på fullt allvar skulle få ställa upp i en seriös debatt om man skulle propagera för att sluta använda bilbälte.

Annons

Inlägget har i skrivande stund delats över 5000 gånger och han är förvånad över att det fått så mycket uppmärksamhet:

– Inlägget var mest tänkt som ett sätt för mig själv att få utlopp för en frustration över hur sned debatten blivit. Att se hur andra har tagit mina ord till sig och fört dem vidare värmer förstås.

Har du fått några kommentarer från folk som är emot vaccinationer?

– Nej, faktiskt inte. Några har kommenterat att jämförelsen inte håller ur alla aspekter. Å andra sidan finns det länder där det är både är lag på att ha bilbälte och att vaccinera sina barn.

Läs hans inlägg här nedan:

 

Annons