Trendar: SjälvkänslaPsykisk ohälsaKärlekRelationsrådVänskap

Organisationen Storasyster skildrar en värld utan sexuella övergrepp

24 nov, 2020 
AvElin Jonsson
FotografTT/Instagram/Storasyster/DET
Storasysters nya kampanj 2020.
Med nya kampanjen Tänk dig ett samhälle fritt från sexuella övergrepp. Det gör vi. – vill organisationen Storasyster öka kunskapen om sexuella övergrepp.
Annons
Så gör du om du utsätts för sexuella trakasserier på jobbetBrand logo
Så gör du om du utsätts för sexuella trakasserier på jobbet

Nu vill den ideella organisationen Storasyster öka medvetenheten om sexuella övergrepp, och samtidigt samla in pengar till sin verksamhet – som innefattar stöd till personer som blivit utsatta för våldtäkt eller andra sexuella övergrepp. Och det är det som är planen med den nya kampanjen Tänk dig ett samhälle fritt från sexuella övergrepp. Det gör vi som de tagit fram tillsammans med kommunikationsbyrån DET.

Enligt kommunikationsbyrån DET har det sexuella våldet i hemmet ökat i skuggan av pandemin, och organisationen Storasyster slår fast att sexuella övergrepp för många idag är vardag och att så många som en tredjedel av alla unga kvinnor någon gång har blivit utsatt för ett sexuellt övergrepp.

– Genom kampanjen vill vi uppmärksamma och öka kunskapen om sexuella övergrepp och peka på vilket utbrett samhällsproblem det är, säger Cecilia Bödker Pedersen, generalsekreterare, i ett pressmeddelande enligt Resume.

Annons

Storasyster arbetar mot sexuella övergrepp

Den nya kampanjen innefattar en längre reklamfilm där man möter personer som inte alls verkar förstå sig på en värld där människor utsätts för sexuella övergrepp, annonser på papper och annonser som rullar i sociala medier. De har även tagit fram en ny sajt.

Målet är som sagt att driva in pengar till verksamheten som Storasyster bedriver. Bland annat arbetar de stödjande och kunskapshöjande för ett jämställt samhälle fritt från sexuellt våld med sina föreläsningar som organisationen erbjuder.

”Varje år anmäls över 20 000 sexualbrott. Mörkertalet är stort och troligen rör det sig om uppemot 500 000 som utsätts årligen. Nästan alla kvinnor har erfarenheter av att ha blivit utsatta på något sätt. Storasyster arbetar stödjande och kunskapshöjande mot sexuella övergrepp”, skriver organisationen Storasyster på Instagram samtidigt som de postar reklamfilmen.

Annons

LÄS MER:

Annons