Browniebollar Josefine Jäger

Bästa brownien

(20 st)

INGREDIENSER

2 dl valnötter

2 dl naturella cashewnötter

4 msk raw kakaopulver

1 msk carobpulver

8 urkärnade medjooldadlar

1 krm havs- eller bergsalt

2 msk kakaosmör eller virgin kokosolja (smält på låg temperatur)

1/2 dl kakaonibs eller kakaopulver (att rulla bollarna i)

1. Grovhacka 1/2 dl valnötter, ställ åt sidan.

2. Kör cashewnötterna och resten av valnötter till mjöl i en matberedare, försiktigt – det ska inte bli oljigt.

3. Tillsätt kakao, carob, salt och dadlar och mixa tills alla ingredienser har blandat sig. Du kan behöva tillsätta 1–2 msk vatten om smeten känns väldigt torr (tänk på att kakaosmöret/kokosoljan tillför vätska)

4. Tillsätt kakaosmör/kokosolja och mixa till en jämn smet. Vänd ner de grovhackade valnötsbitarna.

5. Forma till fina bollar och rulla i kakaonibs eller kakaopulver. Bollarna håller sig i kylen i upp till 1 vecka.

Prova Josefines signaturdrink Hello Green Smoothie

Prova Josefines smoothie Snow White, en vit krämig smoothie

Prova Josefines smoothie Performance, en proteinsmoothie

Prova Josefines färskpressad juice med gojibär

Prova Josefines mandelmjölk

Prova Josefines zucchinipasta med örter

Prova Josefines rosmarinkryddade kale chips

Mer läsning

Femina